Ga naar de inhoud

Parkeerterrein overdekt met zonnepanelen

donderdag 8 februari 2024

Gemeente Brummen heeft met trots aangekondigd dat het de opdracht heeft gegund voor het uitvoeren van zonneparking binnen het project 'van het aardgas af'. Met dit project zet Gemeente Brummen een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst en toont toewijding aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een groenere leefomgeving voor haar inwoners.

Het project omvat het plaatsen van zonnepanelen op de daken van het gemeentehuis, de brandweerkazerne in Brummen en de wagenloods. Daarnaast zal er een solarparking worden gerealiseerd op het parkeerterrein van het gemeentehuis, waarbij carports met zonnepanelen worden geïnstalleerd. De geplande uitvoering gaat in april/mei van start, met als doel om vóór de zomervakantie van 2024 alles gereed te hebben.

Duurzame infrastructuur voor een groenere toekomst

"Een fantastische stap naar een duurzamere toekomst voor onze gemeente," aldus wethouder Klimaat & Duurzaamheid Pouwel Inberg. "Dit project onderstreept onze toewijding aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een groenere leefomgeving voor onze inwoners. We zijn verheugd dat we een goede aannemer gevonden hebben en kijken uit naar de positieve impact die dit zal hebben op onze gemeenschap."

Efficiënt energiegebruik

Het beoogde effect van dit project is om het gemeentehuis, de brandweerkazerne, de wagenloods en de werkplaats energieneutraal te maken wat betreft elektriciteitsverbruik. Hiermee zal een aanzienlijke CO2-reductie van 249 ton per jaar worden gerealiseerd, wat overeenkomt met het elektriciteitsverbruik van 200 huishoudens.

Sunprojects is vereerd

"We zijn vereerd dat we zijn gekozen als partner voor dit belangrijke duurzaamheidsproject van Gemeente Brummen," zegt Hans Lambrechts, CEO van Sunprojects. "Als bedrijf zijn we vastbesloten om bij te dragen aan de energietransitie en het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit project stelt ons in staat om onze expertise in te zetten voor het realiseren van een groene en duurzame toekomst voor de gemeente en haar inwoners. We kijken ernaar uit om samen te werken met Gemeente Brummen en om dit project succesvol af te ronden."
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/parkeerterrein-overdekt-met-zonnepanelen