Ga naar de inhoud

Raad neemt afscheid en pakt door

vrijdag 9 februari 2024

Donderdag 8 februari zijn er besluiten genomen over vijf inhoudelijke voorstellen. Ook besprak de raad een motie die aan de agenda was toegevoegd. De besluitenlijst en het videoverslag van de vergadering is te vinden op de pagina van de gemeenteraad op brummen.nl.

Het was toch wel een beetje een bijzondere avond. Dit omdat het de laatste officiële raadsvergadering van burgemeester Alex van Hedel was. Ook werd er afscheid genomen van de gewaardeerde raadsgriffier Diede Balduk. Van Hedel had voor een speech vol lof voor haar en haar functioneren. “Ik heb zelden zo’n goede griffier gehad, al helemaal gezien haar leeftijd,” aldus Van Hedel. Als bedankje én gebaar de gemeente nooit te vergeten, kreeg Balduk de zogenaamde ‘Brumbeer’. Een knuffelbeer met een sjerp met daarop de brummeltak (onderdeel van het gemeentelogo). 

Besluiten

De avond verliep vlot. Ook omdat het bespreekpunt over ‘Investeringen ouder dan drie jaar’ een hamerstuk werd. De raadsleden namen unaniem een positief besluit over de volgende vijf voorstellen: de ‘Verordening Vertrouwenscommissie gemeenteraad Brummen’, de wijziging van de Algemeen Plaatselijke Vordening (APV), het Integraal Veiligheidsplan (IVP) Driehoek IJsselstreek 2024-2028, de vaststelling van de verordening kwaliteit VTH en het voorstel over investeringen ouder dan drie jaar. 

Monumentstatus

Door D66, CDA en PvdA werd een motie ingediend. Daarin werd het college gevraagd om een officiële toetsing te doen voor de monumentstatus voor de kerk aan de D.A. Van Vuurenstraat in Brummen. De reden hiervoor was de oproep van de kerkengemeenschap. Deze heeft gevraagd te toetsen of de kerken die niet op de lijst van monumenten staan, wel geschikt zijn voor een monumentstatus. Zonder deze status zijn ze namelijk niet beschermd tegen eventuele sloop. En door de geschiedenis van een kerkgebouw zou dat erg zonde zijn. De motie kreeg de steun van alle partijen in de gemeenteraad. Dit betekent dat er officieel onderzoek gedaan gaat worden naar de status van deze kerk. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/raad-neemt-afscheid-en-pakt-door