Ga naar de inhoud

Actuele regels voor hulp aan gedupeerden toeslagaffaire

vrijdag 29 maart 2024

De toeslagaffaire over kinderopvang heeft in Nederland veel mensen geraakt. Ook in onze gemeente zijn er inwoners gedupeerd. De gemeente probeert hen, in aanvulling op de acties die het rijk onderneemt, waar nodig te ondersteunen. Deze week hebben burgemeester en wethouders hiervoor nieuwe afspraken gemaakt. Het gaat daarbij om hulp die zich richt op vijf gebieden: geld, zorg, familie, werk en huis.

Het herstelproces dat is gestart door de rijksoverheid duurt langer dan verwacht. Dit betekent dat ook de hulp die de gemeente biedt aan de gedupeerden die wonen in onze gemeente meer tijd in beslag zal nemen. Daarnaast is de groep mensen die hulp krijgt door een wijziging van landelijke regels uitgebreid met ex-partners van de gedupeerden en onder bepaalde voorwaarden ook hun kinderen. Ook is er een nieuwe regeling voor nabestaanden.

Helderheid

Om alles goed te laten verlopen, heeft het college besloten nieuwe regels op te stellen. Deze regels zijn gebaseerd op landelijke wet- en regelgeving. We willen er zo voor zorgen dat ouders zeker weten waar ze recht op hebben en dat de hulp waar ze op dit moment behoefte aan hebben op een goede manier wordt gegeven door Team voor Elkaar. Deze regels leggen uit hoe de hulp na de toeslagenaffaire op de vijf gebieden wordt gegeven en welke uitgangspunten daarbij gelden. Zo weten de ouders en de mensen die de hulp geven precies waar ze aan toe zijn.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/regels-voor-hulp-aan-gedupeerden-toeslagaffaire