Ga naar de inhoud

Verkeershinder door afsluiting N348

woensdag 17 april 2024

De Provincie Gelderland voert vanaf 1 april werkzaamheden uit aan de N348 in Spankeren. Vanaf 6 mei wordt de weg in Spankeren opgebroken en kan er geen verkeer meer langs. Deze afsluiting duurt tot 2 augustus van dit jaar. De N348 wordt daarom in deze periode tussen Spankeren en de rotonde bij de Kwazenboschweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Dit heeft consequenties voor veel mensen, met name in en rond de kernen Brummen en Leuvenheim. Voor iedereen die hier meer over wil weten is er op 23 april een inloopbijeenkomst.   

Ervaringen uit zomer 2023

In de zomer van 2023 heeft de provincie op dit traject ook al werkzaamheden uitgevoerd. Ondanks de aangegeven omleidingsroutes en inzet van verkeersregelaars was er in Brummen, Leuvenheim en het buitengebied veel extra verkeer. Dit gaf op een aantal plekken overlast . Om vergelijkbare overlast deze zomer te voorkomen hebben de provincie, gemeente Brummen en de dorps- en wijkraden van Brummen, Leuvenheim en Oeken, Voorstonden & Broek gezamenlijk gekeken naar mogelijke verbeteringen. 

Meer maatregelen

Het resultaat is dat er deze zomer meer maatregelen genomen worden om het sluipverkeer over binnenwegen en door de kernen te voorkomen. Er worden meer wegen afgesloten voor doorgaand verkeer en/of vrachtverkeer. Er worden verkeersdrempels geplaatst om het verkeer langzamer te laten rijden op mogelijke sluiproutes. De verkeerslichten bij de Brugkabouter aan het kanaal worden anders ingesteld om de doorstroming over de beoogde omleidingsroute te verbeteren. Daarnaast worden bij een aantal afsluitingen verkeersregelaars ingezet om het verkeer te geleiden. 

Wethouder Pouwel Inberg: “Wees elkaar niet tot last: gebruik de aangegeven omleidingsroutes. Wegen hebben hun onderhoud nodig en soms moeten ze daar voor afgesloten worden. Dat betekent overlast voor de gebruikers van deze wegen. Maar ook voor aanwonenden van alternatieve routes. Afgelopen jaar hebben we bij de werkzaamheden aan de N348 ervaren dat veel verkeer een sluiproute door het buitengebied of de kernen kiest. Daarbij ontstonden verkeersgevaarlijke situaties. En er zijn helaas ook ongelukken gebeurd. Laten we dat deze zomer voorkomen! Gebruik de aangegeven omleidingsroutes. Deze wegen zijn op het verkeer afgestemd." 

Inloopbijeenkomst dinsdag 23 april van 18.30 – 20.30 uur

Op dinsdag 23 april houdt de provincie een inloopbijeenkomst in het buurthuis van Leuvenheim, Arnhemsestraat 117. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen aan medewerkers van de provincie en gemeente over met name de bereikbaarheid van het gebied tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. De informatiebijeenkomst is dus niet alleen voor inwoners van Leuvenheim maar ook voor de overige inwoners uit de gemeente Brummen.   

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina van de provincie: www.gelderland.nl/N348-dieren-zutphen
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/verkeershinder-door-afsluiting-n348