Ga naar de inhoud

Vertrouwenspersoon Adviespunt Zorgbelang

donderdag 28 maart 2024

We vinden zorg voor de jeugd erg belangrijk. Het zou kunnen dat u ergens in uw leven in aanraking komt met jeugdhulp. Dat kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat u tijdens deze hulp tegen problemen aanloopt. En soms is het dan fijn dat u uw  hart kunt luchten bij een onafhankelijk persoon. 

Alle kinderen, jongeren, ouders en pleegouders die te maken krijgt met jeugdhulp hebben recht op een vertrouwenspersoon. Heeft u problemen met een hulpverlener, bent u niet tevreden, is er iets met een groepsgenoot, heeft u vragen over de regels op de woongroep of klachten over de hulp die u krijgt? Dan is een stap naar een vertrouwenspersoon de goede. U kunt met hem of haar alles in vertrouwen bespreken, dus zonder dat iemand anders hier iets over te horen krijgt. Op www.adviespuntzorgbelang.nl/jeugdhulp leest u waarvoor u verder terecht kunt bij de vertrouwenspersonen. In Gelderland staat er een team van 16 mensen van Advies Zorgbelang voor u klaar. Zorgbelang is een organisatie die onafhankelijk van de gemeente werkt. 

Mark de Grauw is één van de vertrouwenspersonen bij Adviespunt Zorgbelang. Hij zegt dat het belangrijk is dat u niet te lang met problemen of vragen blijft rondlopen. “Heb je het idee dat iets niet klopt, of heb je  ondersteuning nodig bij een probleem waar je tegenaan loopt? Laat het horen!” Ook als u twijfelt of u met uw probleem wel bij een vertrouwenspersoon terecht kunt, kunt u contact opnemen. Samen met de vertrouwenspersoon kijkt u wat het probleem is, wat de opties zijn en wat de beste oplossing zou kunnen zijn. Ook goed om te weten: hulp van de vertrouwenspersoon is geheel gratis. 

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen! 

  • Als je op een groep of in een gezinshuis woont: spreek de vertrouwenspersoon die daar langskomt aan. De vertrouwenspersoon komt langs op plekken waar kinderen en jongeren verblijven die te maken hebben met jeugdzorg.
  • Bel gratis naar 088 – 555 1000
  • Chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl. De chat is open van maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur. Via Jeugdstem kunt u zich aanmelden voor ondersteuning vanuit Adviespunt Zorgbelang.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/vertrouwenspersoon-adviespunt-zorgbelang-is-er-voor-u