Ga naar de inhoud

Wie zorgt er voor de mantelzorger?

vrijdag 10 november 2023

Je bent het, je wordt het of je hebt het nodig. Mantelzorg; vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Hoe combineer je dan die drukke baan en een gezin met de zorg voor een ander? En hoe houd je de intensieve zorg voor je partner vol? Het is niet altijd vanzelfsprekend. Dan is het goed om te weten dat je er niet alleen voor staat en iemand jou een steuntje in de rug kan geven.

Folder met informatie voor de mantelzorger


Mantelzorgers verdienen onze waardering en aandacht zo geeft wethouder Timmer aan. Mantelzorg vergt toewijding, geduld en liefde. Maar deze toewijding kan ook zwaar zijn en vergt veel van de mantelzorger. Daarom is het zo belangrijk dat zij weten dat ook zij ondersteuning kunnen krijgen. Naast de mantelzorgconsulenten van het Knooppunt Mantelzorg Brummen die altijd klaar staan, zijn er ook nog vele andere partijen die hulp kunnen bieden.

“Ik vind het belangrijk dat mantelzorgers weten bij wie zij zelf terecht kunnen voor ondersteuning. Daarvoor is er een mooie en duidelijke folder opgesteld die ze de weg kan wijzen”, zegt wethouder Timmer. Op donderdag 2 november heeft zij de 1e exemplaren van de folder uitgereikt aan twee mantelzorgers, mevrouw Breuer-Ardon en mevrouw Van Breda . Beide dames waren betrokken bij de totstandkoming van deze folder. Omdat ze zelf mantelzorgers zijn, konden ze goed aangeven hoe informatie het beste bij hen terecht komt.

De Dag van de Mantelzorg 10 november


Alle ingeschreven mantelzorgers bij het Knooppunt Mantelzorg Brummen zullen de informatiefolder via de post ontvangen. In het kader van de Dag van de Mantelzorg zullen ingeschreven mantelzorgers bij deze post als blijk van waardering vanuit de gemeente tevens een (Primera) cadeaubon ontvangen.

Daarnaast nodigt het Knooppunt Mantelzorg alle mantelzorgers uit voor een kopje thee of koffie met taart. Dit op dinsdag 14 november van 10.00 tot 11.30 uur in het Tjark Riks centrum in Eerbeek of op donderdag 16 november van 10.00 tot 11.30 uur bij Plein 5 in Brummen. Mantelzorgconsulent Ellen Lammersen is op deze dagen aanwezig voor alle mantelzorgvragen!

Schrijf je in bij Knooppunt Mantelzorg


Bent u zelf mantelzorger, maar nog niet ingeschreven bij het Knooppunt Mantelzorg Brummen? Laat het weten en schrijf u in bij het Knooppunt Mantelzorg. Dan ontvangt u ook deze mantelzorg folder. Dit kan eenvoudig door een mail te sturen naar mantelzorg@welzijnbrummen.nl. Of door te bellen naar telefoonnummer (0575) 56 19 88. Mantelzorgers kunnen zich ook inschrijven voor een speciale nieuwsbrief. Hierdoor blijven ze op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes. Aanmelden kan ook via de website mantelzorgbrummen.nl. De folder is ook digitaal te bekijken op deze website.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/wie-zorgt-er-voor-de-mantelzorger