Ga naar de inhoud

Onderzoek koopgedrag: al ruim 600 deelnemers

zaterdag 21 oktober 2023

Samen met een groot aantal gemeenten en provincies in Oost-Nederland doet de gemeente Brummen mee aan een uitgebreid onderzoek naar koopgedrag van mensen. De gemeenten en provincies zetten zich immers samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is het belangrijk om met enige regelmaat onderzoek te doen naar koopgedrag. De vragenlijst hiervoor is inmiddels al door 630 inwoners ingevuld. Daar zijn we erg blij mee. Heeft u de vragenlijst ook al ingevuld? Het kan nog! 

Het onderzoek is in september gestart. Een groot aantal inwoners uit onze gemeente heeft hiervoor een brief ontvangen van I&O Research. Deze huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Maar ook inwoners die geen brief hebben gekregen, kunnen meedoen. Dit kan nog tot en met 29 oktober. De vragenlijst is te vinden op de website www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Het invullen van de vragenlijst kost slechts 15 minuten, maar levert voor ondernemers, gemeenten en provincies wel waardevolle informatie op. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaukaarten van €25,- verloot. 

Het onderzoek wordt mede uitgevoerd op verzoek van de vier provincies. En een groot aantal gemeenten. Ook de gemeente Brummen neemt deel aan het onderzoek, dat gezamenlijk wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau I&O Research. In 2019 is er voor het laatst een koopstromenonderzoek uitgevoerd in Oost-Nederland. Het is voor Brummen de eerste keer dat aan dit onderzoek wordt deelgenomen. 

Privacy gewaarborgd

De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het koopstromenonderzoek 2023. 

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderzoek is er de website www.koopstromen.nl. Daar staat onder andere een kort filmpje met uitleg over het onderzoek. Mailen kan naar info@koopstromen.nl

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2684&cHash=5570b9f75a262bc5d3ec66ae0b7d8d98