Ga naar de inhoud

Gemeentelijke buitendienst samengevoegd

vrijdag 3 november 2023

De gemeentelijke Serviceploeg, Onderhoudsploeg en de Technische Dienst worden samengevoegd tot één gemeentelijke buitendienst. Hiermee geeft de gemeente invulling aan het sociaal werkgeverschap, kan de dienstverlening verder verbetert worden en blijven een groot aantal taken in de buitenruimte door de eigen dienst gebeuren. In de loop van komend jaar vindt een evaluatie plaats van deze nieuwe werkwijze en neemt het college een definitief besluit over deze samenvoeging. 

De samenvoeging vloeit voort uit een onderzoek dat een bureau heeft gedaan naar het nog beter beheren van de openbare ruimte in onze gemeente. Dit is namelijk een belangrijke kerntaak van de gemeente. De gekozen samenvoeging is een belangrijke stap naar een volledige integratie van de voormalige SW-medewerkers. Vanuit sociaal werkgeverschap een belangrijk doel voor het gemeentebestuur. 

Kwaliteit

Het onderhoud blijft uitgevoerd worden op het niveau zoals vastgelegd in de beheerplannen. Dit kan worden uitgevoerd door de buitendienst of door ingehuurde aannemers. Afgesproken is dat vooral de grote planmatige werkzaamheden meer worden uitbesteed. Denk aan het onderhoud aan grote bomen en bermen en de (verplichte) inspectie en onderhoud van speeltoestellen. Een belangrijk aandachtspunt is ook dat het proces van afhandeling van Fixi-meldingen efficiënter en beter ingericht wordt. Dit om meer dienstverlenend te zijn richting onze inwoners.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2702&cHash=45c8f3a863ecee7a201d2f12d349a71a