Ga naar de inhoud

Carbidschieten: alleen na melding of met vergunning

donderdag 30 november 2023

De regels voor het carbidschieten zijn vastgelegd in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). De voorschriften richten zich vooral op veiligheid en het voorkomen van overlast. Wilt u toch carbid schieten? Dan moet u dat uiterlijk 2 weken voor 31 december bij de gemeente melden. Samen nemen we dan ook de voorwaarden met u door. Voor de melders hebben we een leuke attentie (zolang de voorraad strekt). Zij ontvangen oudejaarsdag een mooie BOCK-voetbal (Bewust Oplettende CarbidKnaller) om te gebruiken tijdens het carbidschieten. 

Voorwaarden

Het is verboden zonder vergunning van de burgemeester met carbid te schieten. Dit verbod geldt niet als je carbid schiet op 31 december tussen 10:00 uur en 18:00 uur kunt voldoen aan de voorwaarden. Welke dat zijn, leest u op de pagina Oud en Nieuw.

Neem contact met ons op

We willen graag inzichtelijk hebben door wie en op welke plekken carbidschieten plaatsvindt. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we veilig carbid kunnen schieten. Wilt u carbidschieten op oudejaarsdag? Neem uiterlijk 2 weken voor 31 december contact op met Simon Odinga via ons algemene nummer 0575- 568 233. Ook bespreken we dan graag alle voorwaarden die daarvoor gelden. Voor de eerste 30 melders hebben we een leuke attentie (zolang de voorraad strekt). Zij ontvangen op oudejaarsdag een mooie BOCK-voetbal.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2737&cHash=6cc708aba5ecd01f081693bf196e81e4