Ga naar de inhoud

Donatie Wereldwinkel Eerbeek: bank als herinnering

dinsdag 28 november 2023

Sinds kort staat op het Kerstenterrein in het centrum van Eerbeek een mooie nieuwe bank. Deze is vanmiddag officieel in gebruik genomen door wethouder Steven van De Graaf. Samen met Jantine Peters van de Eerbeekse Wereldwinkel schroefde hij een herinneringsbordje op de bank. De bank is een gift van de wereldwinkel, die eerder dit jaar na ruim 50 jaar ophield te bestaan.

Wethouder Van de Graaf stelde de bank als gift van de wereldwinkel op prijs. “Het is een blijvende herinnering aan de wereldwinkel. Voorlopig heeft de bank een mooie plek op het Kerstenterrein. Maar we hebben plannen voor het Eerbeekse centrum. We gaan er voor zorgen dat zodra de plannen voor Eerbeek klaar zijn, de bank een passende definitieve plek krijgt“. 

Goede doelen

In november 1970 werd de er ook in Eerbeek een Wereldwinkel opgericht. Een jaar geleden moest de Wereldwinkel uit haar winkelpand vertrekken. Het is helaas niet gelukt om elders in het dorp een ander betaalbaar pand te vinden. Vandaar dat de 28 actieve leden van de Vereniging Wereldwinkel Eerbeek dit voorjaar het trieste besluit hebben moeten nemen om zichzelf op te heffen. Het vermogen wat in de afgelopen jaren was opgebouwd is geschonken aan diverse goede doelen. Ook vond de Wereldwinkel het mooi om in het winkelcentrum van Eerbeek een blijvende herinnering te plaatsen. Dit werd een bankje. “Een symbolische invulling. Juist de openbare ruimte biedt ruimte voor contact met elkaar,” aldus wethouder Van de Graaf.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2740&cHash=9f5195eb8856680df9d9388fcab2a89d