Ga naar de inhoud

Volle agenda bij raadsfora op donderdag 7 december

donderdag 30 november 2023

Donderdagavond 7 december komt de gemeenteraad weer bijeen om de besluitvormende raadsvergadering van 21 december voor te bereiden. Dit door middel van drie forumbijeenkomsten op één avond. Er staan een groot aantal onderwerpen op de agenda, waaronder in totaal 11 concrete raadsvoorstellen. U bent van harte welkom om deze in het gemeentehuis in Brummen bij te wonen. Of volg het thuis via het televisiekanaal van de lokale omroep. 

De agenda met de achterliggende stukken kunt u raadplegen op deze raadspagina. Beide raadsfora beginnen met de gebruikelijke vaste agendapunten. Denk hierbij aan de mogelijkheid van inwoners om een onderwerp te bespreken dat niet op de agenda staat, de informatieverstrekking door de portefeuillehouders en de algemene vragenronde. Ook staat de lijst van ingekomen en te verzenden stukken op de agenda. 

Forum Bestuur

Om 19.00 uur start in de raadszaal het forum Bestuur. De raadsleden in dit forum buigen zich onder andere over de belastingvoorstellen voor het komend jaar en een laatste aanpassing van de huidige begroting 2023 (de slotwijziging). Maar ook behandelt dit forum de nieuwe verordening voor de rekenkamer Brummen-Voorst.

Forum Fysieke Leefomgeving

Aansluitend aan het forum Bestuur start omstreeks 20.00 uur het forum Fysieke Leefomgeving. Op de agenda van dit forum staan 5 raadsvoorstellen. Meest in het oog springend is het voorstel voor de toekomstige invulling van braakliggende Burgersterrein in Eerbeek. Maar ook de nota grondbeleid en het woonkader Eerbeek ligt op de vergadertafel. Evenals het bestemmingsplan voor het perceel Voorstondensestraat 7a in Hall en een notitie met kaders voor de lokale aanpak isolatie. Daarnaast bespreekt de raad een raadsinformatiebrief over het perceel Pongeweg 4a. 

Forum Sociaal Domein

Het derde forum op deze 7 december vindt plaats in zaal Leuvenheim in het gemeentehuis. Het forum Sociaal Domein begint om 20.30 uur en telt 2 raadsvoorstellen. Belangrijk voorstel is een nieuwe nota voor de regelingen voor minima in 2024. Daarnaast bespreken de raadsleden in dit forum ook de verzamelverordening inkomensondersteuning, re-integratie en participatie. 

Meepraten? Dat kan!  

Als inwoner kunt u meepraten tijdens een raadsforum. Dit kan over onderwerpen of voorstellen die op de agenda staan. Maar ook kunt u een onderwerp aan de orde stellen dat niet op de agenda van het forum staat. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om mee te praten, dan is het verstandig dit vooraf te melden bij de griffie van de gemeenteraad. Deze is bereikbaar via mailadres griffie@brummen.nl en het centrale telefoonnummer 0575-568 233.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2742&cHash=ff9b7ce61f0bc7ef99edc7a0bc7328c9