Ga naar de inhoud

Samen maken we er iets moois van!

woensdag 27 december 2023

Inloopavond op woensdag 10 januari 2024 tussen 19.30 en 21.30 uur in de bibliotheek aan het Graaf van Limburg Stirumplein 10.

De gemeente Brummen is in 2021 gestart met het maken van het Stedenbouwkundig plan voor het Graaf van Limburg Stirumplein. Dat de nieuwe bebouwing aan moet sluiten bij de omgeving was van groot belang. Of iets bij de omgeving past, weten de omwonende natuurlijk het beste. Om die reden zijn tijdens het proces omwonenden en belanghebbenden een aantal keer betrokken bij het opstellen van het stedenbouwkundig plan. In drie sessies waar men bijeenkwam ontstond er veel input over verschillende thema’s zoals beeldkwaliteit, bereikbaarheid, ontmoeten en sociale voorzieningen, duurzaamheid en biodiversiteit. Ook zijn over de modellen die hieruit voort kwamen de voor- en nadelen besproken. Uiteindelijk ging de voorkeur uit naar het model met alleen appartementen en geen grondgebonden woningen. Een model met appartementen in een groene park setting waarin het SWB gebouw ook een voorkant krijgt. 

Door de ligging in het centrum is dit een perfecte locatie voor woningbouw voor ouderen en starters. 
De inbreiding bestaat dan ook uit twee appartementencomplexen met in totaal 59 woningen voor ouderen en starters. Daarnaast is er een uitbreidingsmogelijkheid voor de SWB waarbij de Bibliotheek en Harmonie Orkest Brummen (HOB) en Plein 5samen een nieuw onderkomen zullen krijgen. Op dinsdag 12 december heeft het college ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan dat voorziet in de ontwikkeling van het Graaf van Limburg Stirumplein. En daar zijn we trots op!

Wethouder de Graaf: “In veel opzichten een mooi plan voor Brummen dus. We zijn benieuwd naar de reactie van alle inwoners op deze plannen.”

Wethouder Inberg: “Er wordt al jaren aan deze plannen gewerkt, veel is onzichtbaar voor bewoners, maar nu wordt daadwerkelijk geheid en gebouwd aan meer woningen voor onze inwoners. Dat maakt ons wel trots, hier doen we het als gemeente voor.”

Omdat we zo trost zijn op de ontwikkeling en het ontwerpbestemmingsplan, vertellen we u er graag meer over. Daarom nodigen we u van harte uit voor een inloopavond op woensdag 10 januari 2024. Het concept beeldkwaliteitsplan is dan ook in te zien. U bent tussen 19.30 en 21.30 uur van harte welkom in de bibliotheek aan het Graaf van Limburg Stirumplein 10.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien en er uiteraard een eventuele zienswijze op indienen. 

 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2783&cHash=44a1d8e2045dce3e1a83cf7de7bd2162