Ga naar de inhoud

Een omgevingsvisie voor gemeente Brummen

donderdag 28 december 2023

We werken aan een omgevingsvisie. Dat is een visie over de fysieke leefomgeving en gaat over de lange termijn. We beschrijven wat belangrijk is volgens inwoners en ondernemers, in de omgeving waarin inwoners wonen, werken en hun vrije tijd doorbrengen. Daarin gaan we uit van de kernkwaliteiten en identiteit van onze gemeente. De woorden groen, ruimte en rust zijn hierbij belangrijk.

De omgevingsvisie geeft richting aan keuzes om deze kernkwaliteiten ook in de toekomst te behouden. De visie beschrijft een samenhang en is dus integraal. Alle ontwikkelingen vragen vanaf nu en in de toekomst ruimte. Ruimte is beperkt. Daarom denken we goed na over hoe we de ruimte kunnen inrichten. Zodat we het juiste doen voor de volgende thema’s: wonen, milieu, natuur, landschap, verkeer, energie, recreatie, leefbaarheid, sociale samenhang, gezondheid, economie en erfgoed. De omgevingsvisie is onze basis en richting voor de fysieke leefomgeving. Hiermee geven we antwoord op de vraag: wat voor gemeente willen en kunnen we in de toekomst zijn?

Uitnodiging: doe mee met het O-LAB  

In 2024 richten we een burgerklankbordgroep op met inwoners uit gemeente Brummen: het O-LAB. Het O-LAB staat voor het Omgevingsvisie-Lab. O-LAB is een groep met diverse inwoners uit onze gemeente. De diversiteit bestaat onder andere uit verschillende woonplaatsen, leeftijden en achtergronden. In deze groep gaan we het hebben over de toekomst van de omgeving van onze gemeente. We bespreken onderwerpen die te maken hebben met de omgevingsvisie. En wat we belangrijk vinden in onze omgeving. Op deze pagina is meer informatie te vinden. We nodigen u van harte uit om mee te doen. 

Wat houdt het O-LAB in?   

  • Actieve rol in visievorming: u krijgt de kans om mee te denken en mee te praten over het beleid voor onze gemeente.  
  • Onderzoek en diversiteit: O-LAB streeft naar een diverse groep van een beperkt aantal inwoners, elk met unieke perspectieven en ervaringen, om een brede vertegenwoordiging van onze gemeenschap te waarborgen.    
  • Twee bijeenkomsten: deze vinden plaats op dinsdag 16 april 2024 en donderdag 20 juni 2024 in de avond en zijn volledig verzorgd.  
  • Voorbereidend werk: om mee te doen aan O-LAB vragen we u de toegestuurde documenten te lezen. Dit zorgt ervoor dat we tijdens de bijeenkomsten goed kunnen samenwerken.

Hoe kunt u meedoen aan O-LAB?   

U kunt zich online opgeven voor het O-LAB. Het aanmeldformulier stelt een aantal vragen zodat wij een zo’n divers mogelijke groep kunnen samenstellen. Aanmelden kan tot eind februari 2024 door dit formulier in te vullen. Geef u op! Uw mening is van grote waarde.    
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2785&cHash=cb2ea3d2ddd53bcd89bb1e2b59486fba