Ga naar de inhoud

Wanneer vergadert de raad in het jaar 2024? 

dinsdag 2 januari 2024

Op deze pagina van de gemeenteraad kunt u zien wanneer de gemeenteraad van Brummen in dit nieuwe jaar 2024 bijeen komt. In het vergaderschema voor het gehele jaar 2024 zijn niet alleen de maandelijkse besluitvormende vergaderingen opgenomen, maar ook de data van forumbijeenkomsten en andere raadsbijeenkomsten. Alle vergaderingen van de raad zijn in principe openbaar en u bent van harte welkom om deze bijeenkomsten bij te wonen. 

De gemeenteraad heeft het vergaderschema op 21 september 2023 vastgesteld. In hoofdlijnen is dit schema vergelijkbaar met dat van voorgaande jaren. Dus gebaseerd op maandelijks een avond met één of meerdere forumvergaderingen en een afzonderlijke avond voor de besluitvormende raadsvergadering. Ook zijn er enkele facultatieve vergaderdata opgenomen voor bijeenkomsten waarvan het onderwerp en opzet op een later moment kan worden bepaald. Duidelijk is in ieder geval dat ook in 2024 de donderdagavond hét belangrijkste vergadermoment is van de Brummense gemeenteraad.

Uitzondering zijn de eerste twee maanden. Vanwege de jaarwisseling en de voorjaarsvakantie is besloten om het forum te houden op donderdag 25 januari en deze te laten volgen door een besluitvormende raadsvergadering op 8 februari. Vanaf maart voorziet het schema weer in een maandelijkse vergadercyclus.

Actuele informatie

Onder andere via deze gemeentelijke website, onze gemeentelijke sociale mediakanalen, de wekelijkse digitale nieuwsbrief en de gemeentelijke informatiepagina’s GemeenteThuis wordt u tijdig geïnformeerd over de agenda’s van de raadsbijeenkomsten en de exacte vergaderlocatie. De besluitvormende raadsvergaderingen worden altijd live uitgezonden via de lokale omroep. Dit geldt ook voor het forum dat plaatsvindt in de raadszaal. Op deze manier probeert de raad de politiek dichter bij de inwoners te brengen.

Meepraten

De maandelijkse forumbijeenkomsten zijn overigens hét moment voor inwoners om hun mening te geven of een vraag aan de gemeenteraad te stellen. Hierbij kan het gaan om een onderwerp dat op de agenda van een forum staat, maar het mag ook over een kwestie gaan dat niet staat geagendeerd. Wilt u over een onderwerp meepraten? Geef dit dan tijdig door aan de griffie van de raad. Ook voor andere vragen kunt u altijd contact opnemen met de griffie van de gemeenteraad. Dit kan via telefoonnummer (06) 40 81 47 28 of het e-mailadres griffie@brummen.nl.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2786&cHash=7b4e5d504f0d8dc6c3703c5f4d073f7b