Ga naar de inhoud

Nieuwjaarsreceptie: Van Hedel kondigt vertrek aan

woensdag 10 januari 2024

Burgemeester Alex van Hedel heeft Koning Willem Alexander gevraagd hem eind februari eervol ontslag te verlenen. Dat maakte hij dinsdagavond aan het eind van zijn nieuwjaarsrede bekend. Voor de aanwezigen in de goed gevulde hal van het gemeentehuis een onverwachte mededeling, die hem – uit waardering voor zijn passie voor de gemeente Brummen – een lang en waarderend applaus op leverde. 

In zijn nieuwjaarstoespraak, die hier volledig is te lezen, bouwde de eerste burger van Brummen zijn mededeling zorgvuldig op. Na een knallend betoog om de strijd tegen (illegaal) vuurwerk tegen te gaan, het belang van nieuwe elan en inzichten voor een nieuwe toekomstvisie voor Brummen, ging hij in op zijn passie voor de gemeente Brummen. Daarbij constateerde hij dat hij in februari tien jaar burgemeester van Brummen is. Een periode waarin hij iedere dag met plezier het ambt heeft vervuld. “Over het algemeen ben ik tijdens mijn loopbaan na 10 jaar een andere weg ingeslagen en heb ik ruimte geboden voor nieuw elan. Tien jaar bij de politie, tien jaar wethouder en nu tien jaar burgemeester.”  Reden voor Van Hedel om deze lijn voort te zetten en per 1 maart aanstaande afstand te nemen van de ambtsketting. “De ambtsketen heb ik 10 jaar met trots en toewijding gedragen,” aldus Van Hedel, waarbij duidelijk was dat de mededeling hem zichtbaar en hoorbaar ontroerde. 

De nu 63-jarige Van Hedel laat weten dat hij de resterende werkzame jaren graag gebruikt om zijn ervaring in te zetten in andere gemeenten. Bijvoorbeeld als waarnemend burgemeester of als adviseur om het vertrouwen in de gemeentepolitiek te versterken. Het is de verwachting dat de Commissaris van de Koning binnenkort contact opneemt met de gemeente Brummen, om het proces te bespreken hoe de vacature van eerste burger van Brummen ingevuld kan gaan worden. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2793&cHash=667210e6f16619bf7ee10ef6daa987f9