Ga naar de inhoud

Toekomststoel aangeboden aan gemeentebestuur

woensdag 10 januari 2024

Vanaf nu beschikt de gemeente Brummen over de officiële toekomststoel. Deze werd tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie aangeboden door enkele 'Grootouders voor het klimaat'. Zij willen dat deze stoel een plek krijgt in de ruimte(s) waar bestuurders besluiten nemen. Dit om hen er steeds aan te herinneren dat zij belangrijke keuzes maken die grote invloed hebben op toekomstige generaties. 

De stoel werd aangeboden aan burgemeester Alex van Hedel. Maar (hoe toepasselijk) werd hij bij de onthulling ervan vakkundig bijgestaan door kinderburgemeester Anne van Wieringen. De stoel is een landelijk initiatief, waarvan oud-politicus Jan Terlouw de bedenker is. Namens de Brummense afdeling van de landelijke beweging "Grootouders voor het Klimaat" sprak Ada Binnekade burgemeester Van Hedel kort toe. "Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering ondervindt. We zijn ook de laatste generatie die er iets aan kan doen.” De Grootouders voor het Klimaat zijn overtuigd van de dringende noodzaak tot verandering en tevens van de mogelijkheid tot verandering als voldoende mensen daaraan meewerken. Ze zetten zich daarom actief in voor een leefbare aarde voor de toekomstige generatie, voor alle kleinkinderen.

Burgemeester Van Hedel prees het initiatief en deed de toezegging om samen met het presidium van de raad te kijken naar een passend gebruik van deze stoel en de symbolische gedachte erachter. Wilt u meer weten over de stoel van de toekomst? Bezoek dan de website www.grootoudersvoorhetklimaat.nl. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2795&cHash=80324aecac861843e058e8c1d70ef6d4