Ga naar de inhoud

Bedrijf byAr Bicycle ontvangt College van B&W

vrijdag 12 januari 2024

Recent is het voltallige College van Burgemeester en Wethouders op werkbezoek geweest bij het bedrijf byAr Bycicle Company BV in Eerbeek. Na een hartelijk ontvangst van directeur Kooyman, vertelde hij het verhaal achter de eigenzinnige, moderne en duurzame e-bike. Zo wordt de byAr e-bike aangedreven door een cardanas waardoor je nooit meer met een kapotte ketting zal komen te staan. Ook is bij deze fiets een lekke band en diefstal verleden tijd. Burgemeester Alex van Hedel laat na afloop van het bezoek weten: “De innovatieve fiets straalt duurzaamheid, degelijkheid en moderniteit uit. Het is bij wijze van spreken geen fiets als louter vervoermiddel, maar een vast onderdeel van het dagelijks leven.”

byAr is een fietsbedrijf dat slimme techniek combineert met uniek Dutch Design. Ze zijn duurzaam, geheel recyclebaar, onderhoudsarm en hebben een levensduur van 40 jaar. byAR is voorstander van duurzaamheid en heeft een ESG score van 9,4. ESG staat voor Environmental, Social en Governance en bij zo een score wordt getoetst op energieverbruik, gezondheid en goed ondernemingsbestuur. Niet alleen is het een duurzaam bedrijf, maar ook een sociaal bedrijf. Zo neemt byAR ook mensen in dienst die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Wethouder Yasemin Cegerek: “byAr laat zien wat circulair en sociaal ondernemen is. Dit laten ze zien door met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werken of mensen die extra begeleiding nodig hebben. De fietsen van byAr hebben hierdoor een innovatief, circulair en sociaal concept in gebruik en in de service. Als wethouder ‘Werk’ zie ik graag dit soort concrete duurzame en sociale producties! Dit is de economie van de toekomst, waar grondstoffen een lange levensduur hebben en waar alle talenten op de arbeidsmarkt benut worden!”
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2799&cHash=2e3324d5b6915148385de10995a9c3f0