Ga naar de inhoud

Eerste raadsforum 2024 op donderdag 25 januari

woensdag 17 januari 2024

De 19 raadsleden en bijhorende fractievolgers kijken uit naar het eerste raadsforum in het nieuwe jaar, op donderdag 25 januari aanstaande. De agenda telt namelijk uiteenlopende interessante onderwerpen. Vier daarvan zijn concrete raadsvoorstellen, waarover de raad op donderdag 8 februari een besluit gaat nemen. Maar daarnaast zijn er ook vijf onderwerpen waarover de raad wordt bijgepraat of waarover het college een advies wenst van de raadsleden. Het forum is openbaar. Dat betekent dat iedereen weer van harte welkom is om deze bij te wonen. 

Gelet op het beperkt aantal onderwerpen is er gekozen voor één gecombineerd raadsforum. Dit forum start om 19.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. De bijeenkomst wordt overigens live uitgezonden via het televisiekanaal van de lokale omroep Voorst Veluwezoom. De agenda met de bijhorende stukken is te vinden op deze speciale raadspagina.  

Uiteenlopende onderwerpen

De raad wordt tijdens het forum bijgepraat over een aantal belangrijke onderwerpen. Zo komt het proces aan bod om te komen tot financiële ombuigingen. Dit ter voorbereiding van de perspectiefnota 2025-2028. De raadsleden worden ook bijgepraat over het Regioarrangement dat door de Regio Stedendriehoek is opgesteld. Aansluitend vindt er een presentatie plaats over het proces van de Omgevingsvisie (inclusief ruimtelijke kwaliteit en welstand). Over dit onderwerp vraagt het college advies van de raad. Dit geldt ook de herziening van de tarievennota voor sportaccommodaties.
 
Er staan vier concrete raadsvoorstellen op de agenda: het integraal veiligheidsplan, de wijziging van de Algemeen Plaatselijke Verordening, de vaststelling van de verordening Kwaliteit Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) en het voorstel hoe om te gaan met investeringen ouder dan 3 jaar. 

Inspreken tijdens het forum? Dat kan! 

Vertrouwd onderdeel bij een raadsforum is het inspreekrecht van inwoners. Dit kan gaan over een onderwerp op de agenda. Maar ook over een kwestie die niet op agenda staat. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan tijdig contact op met de griffie. Dit kan via het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33 of mailadres griffie@brummen.nl
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2803&cHash=54fecb89959b180823506257960adeda