Ga naar de inhoud

Plannen Centrum Brummen ter inzage

donderdag 18 januari 2024

De inloopavond over de herinrichting van het Graaf van Limburg Stirumplein trok wederom veel geïnteresseerden. In de Brummense bibliotheek waren vorige week woensdag maar liefst 75 personen aanwezig. Hieronder waren buurtbewoners en vertegenwoordigers van SWB, HOB, bibliotheek en dorpsraad. De reacties waren overwegend positief. Vaak werd de vraag gesteld: wanneer gaat er gebouwd worden?  

Wij startten in 2021 met het maken van het stedenbouwkundig plan voor het Graaf van Limburg Stirumplein. Omwonenden weten natuurlijk het beste wat bij de omgeving past, daarom zijn ze actief betrokken bij het proces. Met de informatieavond wilden we iedereen zo goed mogelijk bijpraten over de actuele stand van zaken van dit plan. Zo waren er verschillende posters en een maquette te zien. Hierop was te zien hoe, in de loop van de 3 andere inloopavonden, vordering is gemaakt met de plannen.

Positieve geluiden

Wethouder Inberg, samen met collegawethouder Van de Graaf aanwezig bij de informatieavond, laat weten: “We hebben veel positieve geluiden gehoord. Zoals “fijn dat er nu eindelijk gebouwd gaat worden” en “hoeveel gaan de appartementen kosten?”. Kritische geluiden waren er ook, bijvoorbeeld dat het nog groener mag worden aangelegd. De vraag vanuit ons is om die positieve of kritische geluiden via een zienswijze kenbaar te maken. Op die manier kan de gemeenteraad een goed besluit nemen over de plannen.”

Zienswijze indienen

Er is met elkaar een mooi plan ontwikkeld voor het plein. Maar mocht u een reactie willen geven op de plannen, dan kan dit door een zienswijze in te dienen bij de gemeente. Dit doet u schriftelijk of mondeling. Schriftelijk kan via de gemeenteraad (Postbus 5, 6970 AA te Brummen) en mondeling kan door contact op te nemen Marius ten Voorde, adviseur RO procedures, via telefoonnummer (0575) 568 233 of per mail via m.tenvoorde@brummen.nl.

Via www.officielebekendmakingen.nl kunt u onder de zoekterm “Graaf van Limburg Stirumplein” alle documenten vinden.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2805&cHash=f035db6892db233fc5d5644467b5fd49