Ga naar de inhoud

Laat uw mening horen via ons inwonerspanel 

vrijdag 19 januari 2024

Uw mening laten horen over actuele onderwerpen die in onze gemeente spelen. Dat kan wanneer u lid bent van het inwonerspanel Brummen Spreekt. Op dit moment zijn meer dan 1.250 inwoners van 16 jaar of ouder lid van dit panel. Zij krijgen over enkele weken weer een nieuwe vragenlijst voorgelegd. Daarin staan vragen over de op te stellen omgevingsvisie. Door u nu aan te melden voor het inwonerspanel, krijgt u automatisch de vragenlijst toegestuurd. Uw mening geven over dit belangrijke onderwerp is dan eenvoudig. 

U kunt zich gratis aanmelden voor het panel. Dit kan via de website www.brummenspreekt.nl. Ongeveer drie- of viermaal per jaar kunt u dan als panellid uw mening geven over een actueel onderwerp. Afgelopen jaar hebben de panelleden hun mening kunnen geven over belangrijke onderwerpen zoals de gemeentelijke dienstverlening, veiligheid, cultuur(beleving), klimaat, water en riolering, participatie en recent nog evenementen in de gemeente Brummen. Over dat laatste onderzoek verschijnen volgende week de resultaten. Het eerstkomende onderzoek gaat dus over de omgevingsvisie die de gemeente gaat opstellen. Als u zich nu aanmeldt voor het panel, dan krijgt u automatisch in uw mailbox het verzoek deel te nemen aan dat onderzoek. 

Behaalde resultaten

Voor het gemeentebestuur zijn de uitkomsten van de onderzoeken erg waardevol. Bijvoorbeeld om de reacties te gebruiken bij het opstellen van nieuw beleid. Zo bespreekt de gemeenteraad volgende week het integraal veiligheidsbeleid en is er mede op basis van het panelonderzoek nieuw beleid vastgesteld voor het programma Water en Riolering en ook klimaatadaptatie. Ook wordt er hard gewerkt aan het participatiebeleid, waarbij ook de ingebrachte standpunten via het inwonerspanel worden verwerkt. En dit geldt ook voor het gemeentelijk cultuurbeleid. Kortom: uw mening wordt op prijs gesteld en meegenomen in onze beleidsvorming én verbetering van de dienstverlening.

Anoniem en onafhankelijk

Het inwonerspanel is opgezet en wordt beheerd door het gespecialiseerde onafhankelijke onderzoeks - & adviesbureau Moventem uit Zutphen. Deelnemers kunnen er daarom op vertrouwen dat de gegevens uitsluitend voor ‘Brummen Spreekt’ worden gebruikt en nooit aan anderen worden verstrekt. De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem. Inwoners die geen computer hebben, kunnen zich bij dit bureau melden om toch mee te doen aan het panel. Zij krijgen dan de vragenlijst per post toegestuurd. Neem hiervoor contact op met de medewerkers van Moventem via telefoonnummer 0575-760 227.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2806&cHash=5ac84c4c6f4b1eb971ee16ca43623dca