Ga naar de inhoud

Een nieuwe landschapsregeling

woensdag 24 januari 2024

Het college van B&W heeft het programma "Uitvoer Landschapsregeling Gemeente Brummen 2023-2027" vastgesteld. Sinds 2014 hebben provincie Gelderland en gemeente Brummen vierjarige landschapscontracten afgesloten. In deze tijd hebben wij, samen met maatschappelijke partners, al veel mooie projecten kunnen uitvoeren. 

Onder het landschapscontract wordt vier jaar lang gewerkt aan vooraf gestelde doelen voor het herstel en vergroting van de biodiversiteit en het verfraaien van het landschap. De projecten worden gefinancierd door de Provincie, met cofinanciering van de gemeente. 

Biodiversiteit in het Brummense landschap

Het programma draagt bij aan het realiseren van de ambitie op het gebied van biodiversiteit, zoals benoemd in het collegeakkoord 2022-2026. De landschapsregeling draagt bij aan het behoud en ontwikkeling van het Brummense landschap. En in het ondersteunen en opzetten van vrijwilligersgroepen en het uitvoeren van natuureducatie / voorlichting. 

Door en voor inwoners

De projecten binnen de landschapsregeling bieden mogelijkheid voor maatschappelijke organisaties en ook niet gebonden individuen om activiteiten te ontplooien.

Maatschappelijke partijen

De subsidieaanvraag voor het landschapscontract is in samenspraak met diverse maatschappelijke partijen opgesteld. Een groot deel van het uitvoeringsprogramma bestaat uit hun eigen voorgestelde projectideeën. Uitvoering vindt plaats in samenwerking met deze partijen. De gemeente neemt hierbij de regisserende en faciliterende rol. De landschapsregeling biedt ruimte voor nieuwe maatschappelijke organisaties. Op dit moment zijn de maatschappelijke partijen:

  • Bijenlint-werkgroep
  • Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek
  • Landschapsnetwerk Brummen
  • Patrijzen-werkgoep
  • RAVON
  • Stichting Landschapsbeheer Gelderland
  • Stichting Welzijn Brummen

Natuur Bewust Brummen

Natuur Bewust Brummen valt onder het nieuwe landschapscontract. Natuur Bewust Brummen geeft inwoners de kans om ideeën in te dienen voor het verbeteren van het landschap en de biodiversiteit. Heeft u een goed idee? Lees dan over twee weken meer in Opgewekt Brummen hoe u uw ideeën kunt indienen.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2809&cHash=e5acdd2d86700b991c34fb3989262d02