Ga naar de inhoud

Op 21 februari: raad neemt afscheid van Van Hedel

donderdag 1 februari 2024

Op woensdagavond 21 februari om 20.00 uur is de buitengewone raadsvergadering waarin Alex van Hedel formeel afscheid neemt van het ambt van burgemeester van onze gemeente. Genodigden hebben voor deze vergadering een uitnodiging ontvangen en belangstellenden kunnen de live-registratie van deze bijzondere raadsvergadering volgen via het televisiekanaal van lokale omroep VoorstVeluwezoom

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari maakte Alex van Hedel bekend dat hij het denkbeeldige stokje overdraagt aan een opvolger. “De ambtsketen heb ik 10 jaar met trots en toewijding gedragen,” liet hij toen weten. “Een periode waarin ik iedere dag met plezier het ambt van burgemeester heb vervuld.” De nu 63-jarige Van Hedel gaf ook aan dat hij de resterende werkzame jaren graag gebruikt om zijn ervaring in te zetten in andere gemeenten. Bijvoorbeeld als waarnemend burgemeester of als adviseur om het vertrouwen in de gemeentepolitiek te versterken.

Tien jaar burgemeester

Na het vertrek van Niels Joosten werd Alex van Hedel op 5 februari 2014 waarnemend burgemeester van de gemeente Brummen. Na een zorgvuldige procedure werd Van Hedel voorgedragen als nieuwe burgemeester en op 27 maart 2015 daadwerkelijk geïnstalleerd. Zijn laatste ‘normale’ raadsvergadering is op donderdag 8 februari aanstaande. Omdat hij per 1 maart de ambtsketen neerlegt, vindt het afscheid plaats tijdens een extra raadsvergadering. Deze is geheel gewijd aan het afscheid van Van Hedel. Gekozen is voor 21 februari 2024. 

Voor eventuele vragen over deze vergadering kunt u terecht bij de griffie van de raad. Dit kan via het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33 of mailadres griffie@brummen.nl.

Afscheidsreceptie

Overigens wordt er ook nog een afscheidsreceptie georganiseerd waar inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties en anderen persoonlijk afscheid kunnen nemen van de burgemeester. Wanneer dit is wordt zeer binnenkort bekend gemaakt. Hou hiervoor ook de gemeentelijke communicatiekanalen in de gaten. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2819&cHash=a1bc79dae313bf0b1b771340fa5593b3