Ga naar de inhoud

Drie nieuwe leden van adviesraad MAR

vrijdag 16 februari 2024

Het college van burgemeester en wethouders heeft recent drie nieuwe leden benoemd als lid van de Maatschappelijke Adviesraad (MAR). Het gaat om mevrouw L. Jansen-van Oossanen en mevrouw A. Meijer uit Eerbeek en de heer H. Doornink uit Brummen. Met deze benoeming is gezorgd voor een tijdige invulling van de vacatures in de MAR. 

De MAR is een onafhankelijk adviesorgaan dat bestaat uit een voorzitter, acht leden en een secretariële ondersteuner. Deze enthousiaste en gedreven groep personen zet zich in om de belangen van alle inwoners in onze gemeente te vertegenwoordigen, die op de een of andere manier aangewezen zijn op de voorzieningen en regelingen binnen het sociale domein. Daarbij hebben de negen leden zich verdeeld over drie thema’s. Het gaat daarbij om zaken die vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Participatiewet (werk en inkomen) en Jeugdzorg. Een breed terrein dus. Over deze onderwerpen adviseert de MAR het college van burgemeester en wethouders. Vaak gevraagd, maar ook in toenemende mate op eigen initiatief (dus ongevraagd). 

Meer weten?

Via de website www.margemeentebrummen.nl kan iedereen de activiteiten en ook de uitgebrachte adviezen van de MAR lezen. Ook door middel van persberichten hoopt de MAR haar bekendheid te vergroten en zoveel mogelijk inwoners te bereiken. Heeft u een vraag voor de MAR? Stel deze dan eenvoudig via de website of het mailadres info@margemeentebrummen.nl. De MAR is immers als adviesorgaan erg benieuwd wat ervaringen van cliënten, hulpverleners en organisaties zijn in het sociaal domein. Met die informatie kan de raad immers nog beter haar waardevolle werk doen. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2845&cHash=c7ac72d189822d802c830d8ac1f228f2