Ga naar de inhoud

Diverse bestemmingsplannen richting gemeenteraad

zondag 18 februari 2024

Afgelopen week heeft het college van burgemeester en wethouders weer drie bestemmingsplannen in procedure gebracht richting de gemeenteraad. Het gaat om ontwikkelingen op de percelen Weg over 't Hontsveld 20, Emperweg 20 en Spankerenseweg 57. De gemeenteraad gaat deze voorstellen in een volgende forum- en besluitvormende raadsvergadering bespreken en er een besluit over nemen.

Het college stelt de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan voor het perceel Weg over 't Hontsveld 20 in Empe ongewijzigd vast te stellen. Dit geldt ook voor het bijhorende beeldkwaliteitsplan. Met dit voorstel willen B&W door mee te werken aan functieverandering (rood voor rood) een extra woning mogelijk maken als compensatie van de sloop van de agrarische bedrijfsbebouwing (met een oppervlakte van 707 m²).

Met het bestemmingsplan voor de Emperweg 80 in Empe wil het gemeentebestuur een tweede woning op dit perceel mogelijk maken. Het gaat om het formaliseren van de feitelijke dubbele bewoning van deze woonboerderij. Het vrijkomende woongedeelte kan dan als formele zelfstandige woning op de woningmarkt beschikbaar komen. Het college vraagt de raad het bestemmingsplan (gewijzigd) vast te stellen.

Op een perceel aan de Spankerenseweg 57 in Leuvenheim staat een bedrijfswoning met diverse agrarische schuren die hun functie verloren hebben. Een bestemmingsplanwijziging maakt het planologisch mogelijk om alle schuren te slopen inclusief de huidige bedrijfswoning. De bestaande woning wordt samen met een bijgebouw teruggebouwd en er wordt een woning met bijgebouw toegevoegd ter compensatie (rood-voor-rood-regeling). Het gaat daarbij concreet om een woning van 150 m2 en een kapschuur. B&W vragen de raad in stemmen met het plan en het bijhorend beeldkwaliteitsplan.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2846&cHash=38a5dffc461d7640d7bd31fb182baede