Ga naar de inhoud

Leuvenheim heeft zijn eigen dorpsvlag

zondag 18 februari 2024

Vanmiddag heeft burgemeester Alex van Hedel de uitslag bekendgemaakt van de vlaggenwedstrijd van Dorpsraad Leuvenheims Belang. Het ontwerp van Raf van den Bersselaar gaat vanaf nu als Leuvenheimse vlag door het leven. Later dit jaar wordt deze vlag aangeboden aan alle inwoners in Leuvenheim. Wanneer nodig wordt ook nog een houder voor een vlaggenstok gemonteerd aan de woning.

Ook was er een speciale prijs voor de jongeren. De vlag ontworpen door de jeugdige Teun Smeets werd in deze categorie uitverkoren. In totaal waren er 70 vlaggen ontworpen door de inwoners van Leuvenheim, waaruit een kundige jury onder leiding van burgemeester Van Hedel uiteindelijk 10 vlaggen selecteerde. Zondagmiddag 18 februari mochten alle inwoners hun stem uitbrengen en werden de winnaars bekend gemaakt.

Laatste officiƫle handeling

Dorpsraadsvoorzitter Mark Donatz maakte van de gelegenheid gebruik om Alex van Hedel in het zonnetje te zetten. In de afgelopen 10 jaar is er een goede samenwerking geweest tussen Leuvenheims Belang en de Brummense burgervader. Met trots liet Donatz weten dat de vertrekkende burgemeester vandaag zijn laatste officiƫle optreden heeft buiten het Brummense gemeentehuis. Een mooie herinnering dus voor alle Leuvenheimers en een bijzondere bijkomstigheid voor vandaag gekozen dorpsvlag. Als dank voor zijn inzet voor Leuvenheim ontving Alex van Hedel een fles wijn. Alex van Hedel liet weten: "Wil je in Brummen zijn, dan kun je niet om Leuvenheim heen. Een kleine kern die sterk is in verbinding! In de vlag wappert de identiteit van Leuvenheim: verbinding door landschap, water en historie."
 
Teun Smeets won dankzij zijn vlag een zwemfeestje bij Rhienderoord en Raf van den Bersselaar ontving voor zijn winnende vlag een hotelovernachting.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2847&cHash=243c5cd3b6aa4d25c2addbff489902a0