Ga naar de inhoud

"Het was een voorrecht burgemeester te zijn"

woensdag 21 februari 2024

Gisteravond nam Alex van Hedel 'bestuurlijk' afscheid als burgemeester van Brummen. Dit deed hij tijdens een buitengewone raadsvergadering. In zijn afscheidsrede - in deze voor hem laatste Brummense raadsvergadering - schetste hij het belang van ambtsdragers bij de overheid, benadrukte hij de waarde van nuance en relativering en gaf hij zijn visie over participatie en de representatieve democratie. Maar bovenal keek hij terug op 10 waardevolle jaren waarin hij veel mensen heeft ontmoet, verbindingen heeft gelegd en van betekenis is geweest voor de lokale samenleving. "Het was een voorrecht om burgemeester te zijn," liet hij danook met trots weten. 

Na het vertrek van Niels Joosten werd Alex van Hedel op 5 februari 2014 waarnemend burgemeester van de gemeente Brummen. Na een zorgvuldige procedure werd Van Hedel op 27 maart 2015 ge├»nstalleerd als nieuwe burgemeester. Omdat hij per 1 maart de ambtsketen neerlegt, vond het afscheid vanavond plaats tijdens een extra raadsvergadering. Deze was geheel gewijd aan het afscheid. De aftrap werd gedaan door Anne, kinderburgemeester van Brummen. Zij was trots dat ze enkele maanden met Van Hedel heeft mogen samenwerken. Maar ze betreurt wel zijn vertrek. Ook vertegenwoordigers van de zes fracties in de raad richtten zich met een korte toespraak tot de vertrekkende burgemeester. Daaruit sprak veel waardering, met name voor de wijze waarop hij college en raad begeleidde, maar bovenal ook de makkelijke wijze waarop hij zich begaf in de samenleving. Een echte burgervader, toegankelijk en oprecht. 

Afscheidsreceptie

Overigens wordt vanavond (donderdag 22 februari) een afscheidsreceptie georganiseerd waar inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties en anderen persoonlijk afscheid kunnen nemen van de burgemeester. Deze vindt plaats in de gemeentewerf achter het gemeentehuis in Brummen. Aanvang 20.00 uur. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2852&cHash=21af0581e58aa4e0aefc4222f1cd822f