Ga naar de inhoud

Volgende stap voor het Burgersterrein Eerbeek

zaterdag 2 maart 2024

Vorig jaar ontwikkelde de gemeente Brummen, samen met een ontwerpteam en veel betrokken inwoners en ondernemers, een schetsontwerp voor het Burgersterrein in Eerbeek. Zoals wethouder Van de Graaf beloofde, is het schetsontwerp in december voorgelegd aan de gemeenteraad. De raad keurde het ontwerp unaniem goed en gaf daarmee groen licht voor de volgende fase in de planvorming. Hiervoor zijn inmiddels de eerste stappen al gezet.

De volgende fase is het voorlopig ontwerp

In het voorlopig ontwerp wordt het schetsontwerp verder uitgewerkt. We bepalen dan bijvoorbeeld welke woningtypen worden gebouwd, waar ze worden gebouwd en hoe de openbare ruimte wordt ingericht. Het is de bedoeling dat het schetsontwerp, samen met een beeldkwaliteitsplan, in de tweede helft van dit jaar klaar is. Dan kan de gemeenteraad ook hier een besluit over nemen. In de tussentijd worden ook de noodzakelijke onderzoeken uitgevoerd, zoals een bodemonderzoek en een flora- en faunaonderzoek.

Eerbekenaren doen mee

Net als vorig jaar worden inwoners en ondernemers ook nu weer uitgenodigd om deel te nemen aan de planvorming. Binnenkort laten we u via onze gemeentelijke communicatiekanalen weten hoe en wanneer we dat mogelijk maken. Ook over ontwikkeling van de Spoorzone en het Kerstenterrein kunt u de komende periode van ons een update verwachten. Heeft u tot die tijd nog vragen of wilt u alvast uw ideeën bij ons kwijt? Dan kunt u contact met ons opnemen via ruimtevooreerbeek@brummen.nl of bel met een medewerker van het team Ruimte voor Eerbeek. Dit kan via telefoonnummer (0575) 568 233.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2861&cHash=0fa23e63346281d36a54b3f54eb0f72c