Ga naar de inhoud

Officiële opening nieuw jongerencentrum

donderdag 7 maart 2024

Woensdag 6 maart was het zo ver, de opening van het gloednieuwe jongerencentrum in Eerbeek. Samen met werklieden, hebben een aantal jongeren zelf ook meegewerkt aan de opbouw van de Base. Wethouder Ingrid Timmer kwam 6 maart om de locatie officieel te openen.

Sinds oktober 2023 is onder begeleiding van onder andere jongerenwerker Sjoerd Botschuyver keihard gewerkt aan het nieuwe jongerencentrum. Pand leeghalen, sloopwerk, schilderen en nog veel meer hebben ze gedaan. Het resultaat mag er dan ook wezen: een dartbord, hippe bar, een voetbaltafel, banken om op te ploffen en natuurlijk twee televisies. Het is zowaar een tweede onderkomen voor de jeugd. 

Wat is er te doen? 

Voorlopig is de Base 3 avonden en een middag geopend voor inloop. 

Dinsdagavond 19.00 - 21.30 uur
Woensdag 14.00 - 16.30 en 19.00 - 21.30 uur
Donderdag 19.00 - 21.30 uur 

Het is bedoeld als plek om jongeren onderling met elkaar in contact te brengen. Er zullen ook niet commerciële activiteiten gehouden worden die ondersteunend zijn voor ze. Denk aan het huiswerk project ‘Project Z’ dat twee dagdelen per week zal plaatsvinden. Zo kunnen ze gezamenlijk aan school werken en om hulp vragen. 

Er ligt ook een plan om maandelijks workshops te gaan organiseren in de aparte workshopruimte. Dan is er ook nog iedere donderdagavond een kickbokstraining waar ze vrij binnen kunnen lopen. Dit is dan niet enkel techniek, maar ook een agressie-regulatie. Het plan is om in de toekomst de openingstijden uit te breiden 

Wie mogen er komen?

Ben je tussen de 12 en 21 jaar en lijkt het je fijn af en toe eens alleen of met je vrienden langs te komen voor een potje tafelvoetbal of om samen huiswerk te maken en daarna even tv te kijken? Kom dan gerust even langs bij de Base, Handelstraat 45-b, Eerbeek.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2870&cHash=bbdf843839d811ae93c77bbf4e9d58e9