Ga naar de inhoud

Aanpassingen subsidiebeleid evenementen

donderdag 7 maart 2024

“Evenementen zijn het cement in onze samenleving” zei voormalig burgemeester Alex van Hedel eerder dit jaar. Om dit in stand te houden, is het belangrijk de inwoner te betrekken. Er is een panel gehouden om informatie op te halen over evenementen bij de inwoners. Ook zijn er twee avonden georganiseerd waarbij er onder organisatoren van evenementen informatie uitgewisseld is. Naar aanleiding van deze informatie kon de gemeente goed handelen. Dit alles voor het behouden en stimuleren van evenementen.  

Over het panel

Ruime meerderheid van de inwoners van gemeente Brummen is het eens met het feit dat evenementen positief bijdragen aan de sfeer, leefbaarheid en aangenaam wonen. De ruime meerderheid bezocht dan ook evenementen zoals festivals, concerten, tentoonstellingen, kermis, wandelingen en schuttersfeesten. En gemiddeld is men tevreden over het aanbod van evenementen.

Over de twee bijeenkomsten

In de bijeenkomsten is gesproken over het huidige beleid van de gemeente voor het organiseren van evenementen. De aanwezigen waren allemaal evenementhouders. Samen met gastsprekers, ervaringsdeskundige en de medewerkers van de gemeente kwamen we tot meer kennis. De gemeente en evenementhouders kunnen nu aan de slag met de tips en tops. Ook hebben de evenementhouders elkaar nu beter gevonden en kunnen zo met vragen niet alleen bij de gemeente, maar ook bij elkaar terecht. 

Vervolgstappen

De gemeente is meteen aan de slag gedaan met de vragen en opmerkingen. Zo is de maximale subsidie verhoogd en kunnen kosten voor de catering voor vrijwilligers nu ook gedeclareerd worden. Het regelen van verkeersregelaars voor evenementen is vereenvoudigd. Ook is de aanvraag voor een vergunning vereenvoudigd. Daarnaast wordt er gewerkt aan een waterpunt en wateraansluiting op het Marktplein. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2871&cHash=513993fd605607be81ea9bef121f68ad