Ga naar de inhoud

Op 21 donderdag maart: 11 raadsvoorstellen op agenda

vrijdag 8 maart 2024

De agenda van de besluitvormende raadsvergadering van 21 maart telt elf concrete voorstellen. Daarvan acht als hamerstuk en drie als bespreekstuk. De vergadering begint om 20.00 uur. De bijeenkomst is zoals altijd openbaar en voor belangstellenden bij te wonen in de raadszaal. Ook kunt u de vergadering thuis volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep.

Tijdens de forumvergaderingen van gisteravond (7 maart) bleek dat raadsleden over het grote merendeel van de voorstellen het eens zijn. Deze staan daarom als hamerstuk op de agenda. Dit betekent dat er geen debat over plaats zal vinden. Het gaat onder andere om diverse voorstellen over gemeenschappelijke regelingen. Dat zijn samenwerkingsverbanden waaraan de gemeente Brummen deel neemt. Zo neemt de raad zonder debat een besluit over een actuele gemeenschappelijke regeling van zowel de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland als van de GGD Noord- en Oost-Gelderland en vervoersdienst PlusOV. Daarnaast steunt de voltallige raad vier bestemmingsplannen. Het gaat om plannen voor de Windheuvelstraat 11 in Brummen, Spankerenseweg 57 in Leuvenheim, Emperweg 80 en Weg over ‘t Hontsveld in Empe. Tot slot stelt de raad naar verwachting ook een krediet beschikbaar voor een haalbaarheidsonderzoek voor drie locaties waarop de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG) is gevestigd. Ook de lijst van ingekomen stukken staat onder het kopje ‘hamerstukken’ op de agenda. 

Politiek debat

Ook zijn er drie onderwerpen waarover de gemeenteraad wel met elkaar in debat gaat, voordat er een besluit wordt genomen. Dan gaat het bijvoorbeeld om het voorstel waarin de gemeenteraad het college opdracht geeft om een onderzoeksrapport op te stellen over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Brummen. Ook over het raadsvoorstel om de gemeentelijke regeling voor Tribuut te wijzigen, wordt eerst gedebatteerd voordat er een besluit wordt genomen. Tribuut is de centrale belasting-uitvoeringsorganisatie voor de gemeenten Apeldoorn, Epe, Lochem, Voorst, Zutphen en Brummen. Het derde voorstel dat als bespreekstuk op de raadsagenda staat is de uitgangspuntennotitie 2025 van de regionale GGD.

Raadsontmoeting vanaf 19.30 uur

Voor aanvang van de vergadering kan iedereen in de hal van het gemeentehuis in gesprek met individuele raadsleden. Wilt u een signaal of mening afgeven aan raadsleden? Of in gesprek gaan over een onderwerp dat voor u belangrijk is? Dat kan voor iedere besluitvormende raadsvergadering van 19.30 tot 20.00 uur. Ontmoeting tussen inwoners en raadsleden staat hierbij centraal. En natuurlijk staat er koffie en thee voor u klaar. U kunt zo binnenlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2872&cHash=7bf32a2b68d40b008211d0b5566c0ef0