Ga naar de inhoud

In zomer: herinrichting parkeerplaats De Veldkant

maandag 11 maart 2024

In de zomervakantie wordt de parkeerplaats en de toegangsweg bij sportpark De Veldkant opnieuw ingericht. Ook het riool wordt dan gelijktijdig vervangen. Om deze werkzaamheden goed te laten verlopen en ook de tijdelijke woningen bereikbaar te houden, wordt er een tijdelijke doorgang geregeld. Deze loopt vanaf de Veldkantweg, langs de skatebaan naar de parkeerplaats. Om de tijdelijke toegangsweg mogelijk te maken, zijn er recent (minimale) snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Dit was nodig omdat binnenkort het broedseizoen begint. 

Eén van de toezeggingen die we als gemeente hebben gedaan als onderdeel van woonproject De Veldkant gaan we dus deze zomer vervullen. Namelijk het opnieuw herinrichten van de parkeerplaats en de toegangsweg bij sportpark De Veldkant. Op dinsdag 16 januari kon iedereen de conceptplannen bekijken in de kantine van Eerbeekse Boys. Op basis van de ontvangen reacties wordt het ontwerp aangepast en wordt het nu voorbereid om uit te voeren. We combineren de aanleg van het nieuwe parkeerterrein met het vervangen van het riool (ter hoogte van de toegangsweg). De werkzaamheden worden in onze opdracht uitgevoerd door de firma Dostal. 

Tijdelijke toegangsweg

Bij de herinrichting van de parkeerplaats en toegangsweg houden we rekening met het gebruik ervan door onder andere alle direct aanwonenden en de sportverenigingen en scouting. Dit betekent dat we de werkzaamheden tijdens de zomerstop van het voetbal uitvoeren. De definitieve planning moeten we nog vaststellen. Omdat de werkzaamheden enkele weken in beslag nemen, kijken we ook naar hoe we in die periode het gebied (waaronder de tijdelijke woningen) goed kunnen ontsluiten. Voor de bewoners zelf, maar ook bijvoorbeeld in noodsituaties voor de hulpdiensten. Daarom maken we op dat moment een tijdelijke doorgang. Deze loopt dan vanaf de Veldkantweg, langs de skatebaan naar de parkeerplaats.

Om de tijdelijke toegangsweg mogelijk te maken, zijn vorige week (minimale) snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. Dit was nodig omdat binnenkort het broedseizoen begint. 

Vragen?

Meer informatie over het tijdelijke woonproject De Veldkant vindt u op deze themapagina. Daar is de laatste informatie te vinden, waaronder dus ook de plannen voor de herinrichting van het parkeerterrein. Heeft u vragen? Stel die dan via ons algemene telefoonnummer (0575) 56 82 33 of via e-mail via gemeente@brummen.nl

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2873&cHash=9e2b9f3bd31822d641447a1483919f3f