Ga naar de inhoud

Neem tijdens NLdoet een kijkje bij het voedselbos

maandag 11 maart 2024

De lente klopt op de deur en daarmee gaat het voedselbos in Brummen haar zevende groeiseizoen in. Op zaterdag 16 maart wordt er weer geklust tijdens NLdoet. Iedereen die benieuwd is naar het voedselbos en gewoon een keer lekker de handen uit de mouwen wil steken is van harte welkom. De vrijwilligers van het voedselbos nodigen in het bijzonder de nieuwe inwoners van de wijk Elzenbos uit om een kijkje te komen nemen.

De klussen in het voedselbos zijn heel afwisselend. Een paar voorbeelden: mulchen van bomen en struiken, de kruidenspiraal verzorgen, de kippenren herstellen of paadjes vrijmaken. De vrijwilligers van het voedselbos zorgen voor de begeleiding. Het wordt een gezellige dag voor jong en oud. Samen bewegen en werken in de buitenlucht is een gezonde manier om het voorjaar in te luiden. Maar ook wanneer je fysiek wat minder kunt doen in het voedselbos, kun je bijdragen aan dit bijzondere gemeenschapsproject.

Groene hart van de Elzenbos

Het voedselbos is ontstaan in 2017 vanuit een samenwerking tussen de gemeente en inwoners. De vrijwilligersgroep maakt inmiddels onderdeel uit van Inwonerscollectief Brummen Gezond en is daarnaast deelnemer aan Voedselnetwerk IJsselmarke. Het voedselbos vormt het groene hart van de wijk Elzenbos. Het is een voor planten, bomen, dieren én mensen. In het voedselbos vind je veel eetbare en ondersteunende, nuttige soorten. Wanneer de oogst rijp is mag je hier wat plukken. 

Aanmelden

Aanmelden als vrijwilliger voor de klussen op zaterdag 16 maart kan op de website van NLdoet. Er wordt gewerkt vanaf 10.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. Let op: de ingang van het voedselbos bevindt zich nabij de kruising Het Stroomdal / Hooimate in Brummen. Volg linksaf het wandelpad tot aan onze ontmoetingsplaats. Bij de keet verzamelen we!

Meer informatie

Voedselbos Nieuwe Erven is te volgen via www.voedselbosnieuweerven.nl. Een e-mail sturen naar de vrijwilligers kan via voedselbosnieuweerven@gmail.com

Fotobijschrift: Mulchen met bladeren: goed voor de bodem, de planten en vooral een heerlijke klus in het voedselbos.
Fotocredit: Voedselbos Nieuwe Erven

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2874&cHash=4f71dd6deaebb169185db3abe502cdb9