Ga naar de inhoud

Een 10 voor rekenen!

woensdag 20 maart 2024

Bewegend leren rekenen? Klinkt onlogisch, maar werkt ontzettend goed! Woensdag 13 maart kreeg Wethouder Ingrid Timmer een presentatie van hoe bewegend rekenen in zijn werk gaat. Op de vraag welk cijfer kinderen het bewegend rekenen geven, wordt volmondig geantwoord met “een 10!”.  

Het Nationaal Plan Onderwijs heeft geld vrij gemaakt voor scholen in gemeentes. Gemeente Brummen heeft anderhalf jaar geleden besloten om rekenpleinen en rekenslangen aan te laten leggen op schoolpleinen. Om optimaal van de aanleg gebruik te kunnen maken zijn leerkrachten door Beweegwijs getraind in lesgeven buiten op het schoolplein. Zo’n rekenplein geeft leerkrachten veel mogelijkheden. Er is geen vaste manier om het plein te gebruiken, wat het breed inzetbaar maakt van het leren van het leren rekenen tot lezen van coördinaten.

Op woensdag 13 maart bij Kindcentrum de Vossestaart in Hall werd wethouder Ingrid Timmer met veel enthousiasme ontvangen. Timmer benadrukt: "Meer beweging op school betekent niet dat we concessies moeten doen aan schoolprestaties. Integendeel! Het blijkt dat bewegend leren niet alleen de concentratie, rekenvaardigheid en het gedrag van kinderen bevordert, maar het ook nog eens ontzettend leuk maakt. Een win-win situatie waar we allemaal van profiteren!"

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2882&cHash=522bb5f04736c0add7c5408419e9456c