Ga naar de inhoud

Ook gemeenteraad buigt zich over mobiliteitsvisie 

donderdag 21 maart 2024

Niet alleen polst het college bij inwoners naar het draagvlak voor de eerste opzet van een mobiliteitsvisie. Ook de gemeenteraad wordt vroegtijdig betrokken. Op donderdag 4 april bespreekt de raad de conceptvisie over verkeer en vervoer tijdens de maandelijkse raadfora. Met name wil het college weten of de raadsleden zich herkennen in de gestelde doelen en ambities van dit document. Nog voor de zomervakantie wil het college de visie ter besluitvorming aan de raad aanbieden. 

Ondertussen gaat de gemeente met een informatiestand langs de verschillende dorpskernen in onze gemeente. Zo’n vijftig inwoners hebben al gebruik gemaakt van de inloopavonden in Eerbeek en Hall. Vanavond (21 maart) is er een bijeenkomst in Plein Vijf in Brummen, op 26 maart in het Buurthuis in Empe en op 2 april in Leuvenheim. Tijdens deze laagdrempelige inloopmomenten kan iedereen meer te weten komen over de eerste schetsen van een mobiliteitsvisie. Maar ook suggesties aandragen voor een nog op te stellen uitvoeringsplan. 

Hoofddoelen van de visie

De conceptvisie en ook een bijhorend achtergronddocument zijn voor iedereen te lezen op deze speciale webpagina. De visie gaat uit van drie hoofddoelen. Zo wil de gemeente duurzame vormen van mobiliteit bevorderen. Maar ook het verbeteren van verkeersveiligheid is een belangrijk doel. Tot slot wil het college de bereikbaarheid op peil houden. Om dit alles ook echt waar te maken staan in de visie 18 concrete ambities en 4 opgaven. Uiteindelijk wordt er ook (nadat de visie is vastgesteld) een uitvoeringsplan opgesteld.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2883&cHash=a75eb22f5445af6be472b6e657f57203