Ga naar de inhoud

Presentatie boek over dementie: ‘vergetelhelden’ 

dinsdag 26 maart 2024

Mensen met dementie een stem geven. Dat was het streven dat heeft geleid tot een bijzonder boek, dat vorige week vrijdag werd gepresenteerd. Wethouder Ingrid Timmer was vereerd dat zij de eerste exemplaren mocht aanbieden aan de 8 inwoners met dementie, die zich door de Leuvenheimse schrijfster Nicole Regelink hebben laten interviewen. “Uw openheid raakt mij,” liet Timmer weten. “Uw verhalen, uw levenswijsheden, maar vooral ook uw les over hoe met respect om te gaan met mensen met dementie en vergeetachtigheid.” 

Het boek, dat de passende titel ‘Vergetelhelden’ heeft, is sinds deze week voor slechts 10 euro te koop bij Boekhandel Hendriks in Eerbeek en bij Primera Bosman en Solluna in Brummen. Maar ook bij Geheugensteunpunt Brummen, onder wiens verantwoordelijkheid het boekwerk is gemaakt. Coördinator van het Geheugensteunpunt Wendie Derks is trots op het resultaat. “Het is een boek geworden waarin 8 inwoners uit onze gemeente praten over hun leven, maar daarbij ook vertellen wat dementie en geheugenproblemen voor hen en hun omgeving betekenen. Wat mooi dat we hun verhalen via dit boek kunnen doorgeven.”

Dementie vriendelijk

Het boek ‘Vergetelhelden’ draagt bij aan het dementie bewust(er) en vriendelijk(er) maken van onze Brummense samenleving. “Een belangrijke reden dat we als gemeente Brummen met een financiële bijdrage dit boek mede mogelijk hebben gemaakt,” licht Ingrid Timmer toe. Via het Netwerk Dementie/Geriatrie Oost-Veluwe is al ruim 8 jaar het geheugensteunpunt in onze gemeente actief. “Doel is om ervoor te zorgen dat mensen (en hun mantelzorgers) met (een beginnende) dementie goede informatie en begeleiding krijgen. Maar ook een goede overdracht naar professionals zodra dit wenselijk is. Het Geheugensteunpunt is voor iedereen die daar behoefte aan heeft toegankelijk, dus ook voor mensen zonder een gestelde diagnose of met een vermoeden van beginnende dementie.” 

Meer weten over het werk van het Geheugensteunpunt? Bezoek dan de website van het geheugensteunpunt
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2890&cHash=f9056fa8dbdf4b91d9bad497a89a47b1