Ga naar de inhoud

Raadsvergadering 18 april: besluiten en opiniëren

vrijdag 5 april 2024

De besluitvormende vergadering van de gemeenteraad in deze maand is al op donderdagavond 18 april. De vergadering begint om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Op de agenda van de besluitvormende raadsvergadering staan 4 concrete raadsvoorstellen. Daarvan 2 als hamerstuk en 2 als bespreekstuk. Aansluitend aan deze vergadering vindt er een tweede vergadering plaats. Daarin worden geen besluiten genomen, maar wel standpunten (opinies) over een voorstel uitgewisseld.  

Bij de raadsvoorstellen gaat het driemaal om bestemmingsplannen. Deze hebben betrekking op de percelen Elzenbosweg 19 in Brummen en de Molenstraat 12 t/m 24 en Schoonmansmolenweg 5a/5b (transformatorstation) in Eerbeek. Het voorstel over de Molenstraat wordt inhoudelijk besproken voordat een besluit wordt genomen, de twee andere bestemmingsplannen staan als hamerstuk op de agenda.

Voorbereiden op ravijnjaar

Het vierde raadsvoorstel dat op de vergadertafel van de raadsleden ligt bevat de vraag om als raad richting te geven over hoe de gemeente Brummen zich moet voorbereiden op een forse korting vanaf 2026 op het gemeentefonds (het ravijnjaar). Het college schetst in het voorstel 2 uiteenlopende scenario’s. Dit voorstel wordt als bespreekstuk behandeld. 

Opiniërende raadsvergadering

Nadat de besluiten zijn genomen wordt de vergadering vervolgd met een opiniërend gedeelte. Deze gaat over het voorlopig ontwerp voor een stedenbouwkundig plan voor de uitbreiding van een woonwijk in Brummen. Concreet gaat het om fase III van de wijk Elzenbos. Voordat het college met deze plannen een nieuw fase van inwonersparticipatie start, wil het van de raadsleden weten of het met de planontwikkeling op de goede weg is. Als dit het geval is, worden de plannen voor de zomervakantie van 2024 opnieuw breed gedeeld. Iedereen krijgt dan de kans om zich tijdens een nieuwe informatiebijeenkomst te laten informeren over de aangepaste plannen en hierover mee te praten. 

Vergaderstukken 

Alle documenten voor de vergadering van 18 april zijn binnenkort te raadplegen op de speciale pagina van de gemeenteraad. De raadsvergadering is zoals gebruikelijk openbaar en voor belangstellenden bij te wonen in de raadszaal. Ook kunt u de vergadering thuis volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep.

Overigens bevat de opiniërende raadsvergadering wel een besloten gedeelte. Daarin bespreekt de raad een vertrouwelijk financieel document dat onderdeel uitmaakt van de plannen voor fase III van Elzenbos.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2907&cHash=36a5ff72eacb7ff6e606759d35a20ad5