Ga naar de inhoud

Sfeervolle start van de Kindermuziekweek

woensdag 10 april 2024

Afgelopen vrijdag werd de kindermuziekweek ingeluid. Dit met ruim 1.300 kinderen en 11 optredens van de Doe Maar Mee Band. Deze band staat onder leiding van Römanö Mediati en bestaat uit ongeveer 30 leden van de plaatselijke muziekverenigingen HOB, Eendracht en DES. Met een bus ging het orkest naar elf scholen in onze gemeente. Wethouder Yasemin Cegerek was een van de enthousiaste toeschouwers. 

De kindermuziekweek is een project onder de vlag van ‘Meer Muziek in de Klas’. “We willen met dit project meer muziekonderwijs aanbieden,” legt Cegerek uit. “Dit hebben we vastgelegd in een regionaal convenant. Dit betekent dat deze activiteit niet alleen wordt georganiseerd in onze gemeente, maar ook wordt aangeboden aan leerlingen van scholen in Lochem, Voorst en Zutphen. Dat is mooi, want muziekonderwijs is belangrijk en zorgt ook voor veel plezier en vertier.” 

Cultuurcoaches

De wethouder vindt het ook belangrijk om te melden dat dit mooie initiatief mede mogelijk is dankzij een financiële bijdrage van de provincie en de regio Stedendriehoek. “In onze gemeente is de organisatie in goede handen bij de cultuurcoaches van Stichting Welzijn Brummen.”

Meedoe-concert

Met de leerlingen van de hele school werd het Kindermuziekweeklied ‘Energie’ gezongen. Ook was er een meedoe-concert voor de hele school onder leiding van vakdocent muziek Patrick de Heus. Kinderen hadden zelf huis-tuin-en-keuken-voorwerpen meegenomen waar ze muziek mee konden maken. Energiek dansten de kinderen mee op het Kindermuzieklied en zongen het uit hun hoofd mee! En na de beroemde boem, boem, klap op ‘We will rock you’ werd het concertje afgesloten met het lied ‘Europapa’. Alleen al de naam van het lied zorgde voor het losbarsten van zingen, dansen, rappen en hakken! De muzikanten werden als popsterren uitgezwaaid en “zelfs de kinderen die normaliter moeten worden aangespoord, gingen los”, aldus een van de leerkrachten.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2916&cHash=51ead1982a6a3415672f71e61443147f