Ga naar de inhoud

I-visie: toekomstbestendige informatievoorziening

donderdag 11 april 2024

B&W hebben de I-visie 2024-2027 goedgekeurd. De I-visie gaat nu ter toetsing naar de raad. Deze visie schetst de koers voor de ontwikkeling van de informatievoorziening van de gemeente in de komende jaren. De I-visie erkent dat een toekomstbestendige en robuuste informatievoorziening cruciaal is voor de gemeentelijke bedrijfsvoering, dienstverlening en het naleven van wettelijke verplichtingen. De informatievoorziening wordt gezien als een strategisch instrument om onze doelstellingen te realiseren.

Vier speerpunten van de I-visie

De I-visie benoemt vier speerpunten die de komende jaren centraal staan:

  1. Toegankelijke en eigentijdse dienstverlening: De gemeente wil haar dienstverlening moderniseren en beter afstemmen op de wensen en behoeften van de burgers. Dit betekent onder andere dat de gemeente meer online diensten zal aanbieden en dat de informatievoorziening toegankelijker wordt voor alle doelgroepen.
  2. Naar een datagedreven organisatie: De gemeente wil meer gebruik gaan maken van data om de beleidsvoering en bedrijfsvoering te verbeteren. Dit betekent dat de gemeente investeert in de kwaliteit van de data, in technische middelen om data te ontsluiten en in het datagedreven werken van medewerkers.
  3. Versterken effectiviteit en efficiency bedrijfsvoering met informatiewetten: De gemeente wil op een efficiënte manier voldoen aan de diverse informatiewetten die door de wetgever worden opgelegd. Deze wetten bieden ook kansen om de ambities van de gemeente waar te maken, zoals de vormgeving van de digitale dienstverlening.
  4. Werken aan een efficiënte organisatie: De gemeente wil een efficiënte organisatie zijn die geen werk dubbel doet. Dit betekent dat de gemeente investeert in duidelijke processen, verantwoordelijkheden en een overzichtelijk informatielandschap.

Proactieve investeringen in de toekomst

De I-visie erkent de noodzaak van proactieve investeringen in de continuïteit en optimalisatie van de informatievoorziening. Dit creëert een stevig fundament voor een slagvaardige, innovatieve en toekomstbestendige gemeente. Flexibiliteit en wendbaarheid zijn cruciaal om te anticiperen op onvoorziene ontwikkelingen.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2918&cHash=60e23f80f180841e7d64ce19bb9d68ec