Ga naar de inhoud

Start bouw nieuwe Beekwal-complex Eerbeek

donderdag 18 april 2024

Samen met twee huidige bewoners van de ‘oude Beekwal’ mocht wethouder Ingrid Timmer afgelopen woensdag het startsein geven voor de bouw van het nieuwe Beekwal-complex. Dit deden zij samen door het bouwbord feestelijk te onthullen. Komende maanden wordt op de plek van de oude Mavo aan de Derickxkamp in Eerbeek een nieuwe woonzorglocatie gebouwd met 39 nieuwe appartementen voor 24-uurs zorg.  

Binnen het college is Timmer onder andere verantwoordelijk voor woningbouw. Ze weet dat in de afgelopen jaren intensief is gewerkt aan de plannen voor deze nieuwbouw. “De samenwerking tussen Riwis, Veluwonen en de gemeente is goed verlopen. Ook de bewoners en buurt zijn actief bij de planvorming betrokken,” laat ze weten. “Er zijn mooie stappen gezet in de nieuwe manier waarin wonen met zorg samen komt. Onze inwoners hebben een nieuw thuis. Eigentijds, in hun eigen vertrouwde omgeving met voldoende ondersteuning en zorg.” 

Modern en uitbreiding

De herontwikkeling van De Beekwal is een initiatief van woningcorporatie Veluwonen, Zorggroep Apeldoorn e.o. en Riwis Zorg & Welzijn. De huidige Beekwal is verouderd en aan vervanging toe. Met de nieuwbouw op de plek van de oude Mavo wordt de langgekoesterde wens voor nieuwe moderne appartementen voor ouderen die zorg nodig hebben gerealiseerd. Bijzonder is ook de uitbreiding met 15 zorgappartementen, zodat meer mensen een fijn thuis hebben, ook als ze ouder en hulpbehoevend worden.  

Planning 

Begin 2025 wordt de nieuwe Beekwal opgeleverd en in de zomer verhuizen de bewoners naar de nieuwe appartementen. Meer informatie over de bouw en de fasering staat op www.veluwonen.nl/beekwal.  
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2928&cHash=8dddd6f7f45f4acf2420d1fd08fb644a