Ga naar de inhoud

Nieuwe procedure vergunning padelbanen Eerbeek

donderdag 18 april 2024

Binnenkort start een nieuwe procedure die duidelijkheid geeft over vier padelbanen bij de accommodatie van Tennisclub Eerbeek. Dit is de uitkomst van een bezwaarprocedure tegen een eerdere vergunningverlening. Er wordt nu een uitgebreide procedure gestart, die Tennisclub Eerbeek ook in de gelegenheid stelt nog aanvullend onderzoek te doen. De ontwerpvergunning ligt vervolgens zes weken ter inzage. Iedereen kan dan een eventuele zienswijze indienen. Alle nieuwe informatie neemt het college mee in de besluitvorming.

Op 14 juni 2023 is er een omgevingsvergunning aangevraagd door Tennisclub Eerbeek om vier padelbanen te realiseren. Het college heeft op 11 oktober 2023 de vergunning hiervoor verleend. Bezorgde bewoners hebben bezwaar gemaakt tegen het verlenen van deze vergunning. De bezwaren zijn begin 2024 behandeld door de commissie voor bezwaarschriften. Dit is een onafhankelijke commissie die adviseert over ingediende bezwaarschriften tegen gemeentelijke besluiten.

Interpretatie

Tijdens de openbare hoorzitting van de bezwarencommissie, stonden het begrip bouwwerk en het geluid van padel centraal. De hamvraag was daarbij of de gehele padelbaan (wanden en baan) als één bouwwerk moest worden aangemerkt. Het gemeentebestuur vond van niet. De commissie kon de redenering van de gemeente weliswaar volgen, maar adviseerde de hele padelbaan aan te merken als één bouwwerk. Anders dan bij een tennisbaan zijn de wanden namelijk onderdeel van het spel. Het college heeft het advies overgenomen. Dit betekent dat de aanvraag niet via de normale vergunningenprocedure kan worden behandeld. De uitgebreide procedure van 26 weken wordt nu gevolgd. Dit betekent dat de aanvraag opnieuw moet worden behandeld.

Nader onderzoek

Ook het geluid was een belangrijk onderwerp. Tijdens de hoorzitting kwamen er veel technische aspecten naar voren. Het is volgens de commissie nog onvoldoende duidelijk of er helemaal geen geluidsproblemen naar voren komen. De commissie heeft dan ook een aantal punten meegegeven. Deze kan Tennisclub Eerbeek verder onderzoeken, als onderbouwing van de nieuwe aanvraag.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2930&cHash=cb1b0402ca8448915343d51fb9848559