Ga naar de inhoud

EU-vlag in top: “Europa maken we samen”

donderdag 9 mei 2024

Gedurende een jaar zijn er allerlei bijzondere dagen. Eén daarvan is voor waarnemend burgemeester Geert van Rumund dit jaar extra belangrijk. Namelijk Europadag op 9 mei. “Ieder jaar hangt de gemeente Brummen deze dag de Europese vlag uit. Dat is mooi. Maar de laatste tijd extra belangrijk, want de intensieve samenwerking in Europa heeft ons sinds 1950 veel gebracht: rust, vrede en veiligheid. Dat moeten we blijven koesteren.”

Eigenhandig zorgde de tijdelijke burgervader vanochtend in alle vroegte ervoor dat de Europese vlag bij het gemeentehuis in de top van de vlaggenmast werd gehesen. Bekijk hier de video. Van Rumund: “Ik zie de spanningen in de wereld oplopen. Met een oorlog in Oekraïne als grote bedreiging voor de veiligheid op ons continent. Een sterk, democratisch en zelfverzekerd Europa is voor Nederland, en dus ook voor Brummen, van groot belang.”

Op naar 6 juni...

Europa is volgens Van Rumund geen instituut op afstand. “Juist in deze onzekere tijden besef je wat Europa de laatste 75 jaar voor ons heeft betekent. Daarnaast hebben alle inwoners ook een stem in Europa. Kunnen we samen richting geven aan de koers die we binnen Europa varen.” Reden voor Van Rumund om een warm pleidooi te houden om deel te nemen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. “Ook in onze gemeente kunt u op donderdag 6 juni uw stem uitbrengen. Daarmee bepaalt u mee wie de komende 5 jaar lid wordt van het Europees Parlement. Door te stemmen heeft u dus invloed op de besluiten van het Europees Parlement. Europa maken we samen!” 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?tx_news_pi1%5Bnews%5D=2954&cHash=1f8fe4206a52e0c466226a0950be078f