Ga naar de inhoud

Briefadres

Heeft u (tijdelijk) geen woonadres of kunt u uw post niet ontvangen op het adres waar u verblijft? Vraag dan een briefadres aan. 

Aanvragen briefadres

  • Verblijft u in Nederland in een officieel aangewezen zorginstelling, inrichting of tehuis, maar wilt u uw post ergens anders ontvangen? Dan kunt u een briefadres aanvragen. Neem telefonisch contact met ons op via 0575-568 233 om een afspraak te maken. 
  • Vraagt u een briefadres aan omdat u voor korte tijd naar het buitenland gaat of om andere redenen? Maak hiervoor telefonisch een afspraak om langs te komen op het gemeentehuis.

Dienstverlening beperkt vanwege coronavirus

De maatregelen tegen het coronavirus zijn voor de periode van 15 december 2020 tot en met (tenminste) 10 mei 2021 extra aangescherpt. Daarom is onze dienstverlening momenteel aangepast. Het gemeentehuis is open, maar alleen op afspraak. Onze digitale afsprakenagenda is tijdelijk niet beschikbaar. Een aantal producten, zoals verhuisaangifte of het aanvragen van een uittreksel, kunt u digitaal regelen via onze website met uw Digid. Wilt u een afspraak maken voor een product van burgerzaken dat niet digitaal afgehandeld kan worden? En kan uw afspraak niet uitgesteld worden tot na 10 mei? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via ons algemene nummer 0575-568 233.

Meenemen

Heeft u een afspraak gemaakt om het briefadres bij de gemeente aan te vragen? Breng dan het volgende mee:

  • Een geldig legitimatiebewijs van degene die het briefadres aanvraagt;
  • Een schriftelijke verklaring van de hoofdbewoner dat hij/zij akkoord gaat met uw briefadres. En dat hij/zij ervoor zorgt dat de post bij u aankomt;
  • Een geldig legitimatiebewijs van de hoofdbewoner van het briefadres.

De gemeente mag u vragen om nog andere documenten te laten zien.