Ga naar de inhoud

Onderwijs

Zowel in Brummen en Eerbeek als in de kleine kernen zijn scholen voor het basisonderwijs. De scholen in onze regio werken samen aan passend onderwijs. Ze zijn verenigd in het samenwerkingsverband IJssel I Berkel. 

Scholen in onze gemeente

Wanneer uw kind 3 jaar is geworden kunt u hem of haar aanmelden bij een basisschool. Vanaf 4 jaar mag, vanaf 5 jaar moet een kind naar school (leerplicht).

Een kind inschrijven doet u via de school zelf

Bij de inspectie voor het onderwijs kunt u voor zover aanwezig de inspectierapporten van de scholen inzien. Neem voor algemene informatie contact met ons op. Extra informatie voor ouders van (toekomstige) leerlingen, leest u bij de rijksoverheid.

Onderwijsstichtingen

Scholen in Brummen

Scholen in Eerbeek

Scholen in Leuvenheim

Scholen in Empe

Scholen in Hall

Passend onderwijs regelen voor uw kind

Passend onderwijs is onderwijs dat past bij het kind. Dus ook voor kinderen die moeite hebben met leren, bijvoorbeeld door dyslexie, ADHD, een vorm van autisme of een (lichamelijke) beperking. De scholen in onze regio werken samen aan passend onderwijs. Ze zijn verenigd in het samenwerkingsverband IJssel I Berkel.  Meer over passend onderwijs en hoe u dit kunt regelen voor uw kind vindt u op de website van IJssel | Berkel.