Ga naar de inhoud

Wethouder Pouwel Inberg

Pouwel Inberg is sinds 21 november 2019 wethouder van de gemeente Brummen voor GroenLinks.

Als kind uit een gezin met politiek actieve ouders koos Pouwel Inberg voor een studie bestuurskunde. Na het behalen van deze studie volgde onder andere een jaar in Canada waar Pouwel werkzaam was voor Union Gas. Terug in Nederland werkte Inberg vanaf 2002 voor een milieuadviesbureau. Hierbij adviseerde hij overheden, met name om de transitie van afval naar grondstof te bewerkstelligen..

In 2014 maakte hij de overstap naar de Dar. Dit overheidsbedrijf werkt voor 6 gemeenten in het Rijk van Nijmegen en voert taken uit in de openbare ruimte zoals afvalinzameling en groenonderhoud. Hier werkte hij in diverse functie en werkte hij vanaf 2017 als hoofd advies en relatiebeheer. Deze functie bekleedde hij totdat hij werd voorgedragen als wethouder van de gemeente Brummen.

Pouwel Inberg is samen met zijn gezin sinds 2012 inwoner van de gemeente Brummen. Vanaf die periode is hij spelend lid bij voetbalvereniging Oeken en is hij bestuurslid geworden van Stichting Sportkompas. Hij is een van de medeoprichters van GroenLinks Eerbeek Brummen.

Ik vind het een eer om als wethouder in Brummen te werken. Zo kan ik mijn steentje bijdragen aan een duurzame samenleving. Zowel wat betreft de mooie natuur die we hebben, als wat betreft de manier waarop we samenleven in de gemeente. Iedere inwoner moet kansen krijgen en hier fijn kunnen wonen. Ik maak me sterk voor een toekomstbestendige samenleving.”

Portefeuille

  • Ruimtelijke Ordening
  • Biodiversiteit landschap en landbouw
  • Duurzaamheid en Klimaat
  • Openbare ruimte
  • Centrum Brummen
  • Wijkwethouder Dorpsraad Brummen

Nevenfuncties

  • Teamleider DAR N.V. te Nijmegen (overdacht en afronden werkzaamheden (tot uiterlijk 1 januari 2020) (onbezoldigd)

Contact

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken met wethouder Inberg? Vul daarvoor het afsprakenformulier in. Ook kunt u natuurlijk altijd telefonisch een afspraak maken. Dit kan via het bestuurssecretariaat. Bel dan met het centrale telefoonnummer 0575-568 233 of stuur een e-mail naar bestuurssecretariaat@brummen.nl.