Ga naar de inhoud

Transitievisie Warmte

Het college van B&W heeft 12 oktober besloten de raad voor te stellen de Transitievisie Warmte gemeente Brummen vast te stellen. De raad beslist hierover op 4 en 18 november 2021. Met de visie willen we de doelstellingen behalen die voortkomen uit het Klimaatakkoord. Dit is de eerste stap in een langdurig proces met als doelstelling dat in 2050 alle gebouwen in Brummen zijn aangesloten op alternatieve warmtebronnen.
U leest de Transitievisie Warmte hier.

Bijeenkomst ´Aardgasvrij wonen en werken’ goed bezocht

Op 13 september organiseerde de gemeente Brummen de informatieavond ´Aardgasvrij wonen en werken’. Tijdens deze avond kregen inwoners toelichting op de plannen voor aardgasvrij verwarmen in de gemeente. En kregen ze tips over hoe zij zich hierop kunnen voorbereiden. 

De informatieavond is goed bezocht; alle 33 plaatsen zaten vol. Na de opening door Wethouder Pouwel Inberg volgde een toelichting op het onderzoek naar alternatieve verwarmingsbronnen door Michiel Berntsen van adviesbureau DWA. De aanwezige inwoners hadden zich goed ingelezen en stelden kritische vragen. Velen bleken al bezig met het verduurzamen van hun woning. Anke van Hal, hoogleraar duurzaam bouwen aan Nyenrode Business Universiteit, vertelde hoe inwoners gemotiveerd kunnen worden om te verduurzamen. Gemmeke Caron van BrummenEnergie vertelde vervolgens over hoe zij inwoners helpen om stappen te zetten in verduurzaming. Dat doen zij bijvoorbeeld door energiecoaches in te zetten. Via een interactief onderdeel werd de mening van de aanwezigen gepeild. Inwoners gaven aan dat er behoefte is aan onafhankelijke informatie. Deze geeft Milieu Centraal op hun website www.milieucentraal.nl. Ook staan daar tips en vindt u er een recent overzicht van alle leningen en subsidies die beschikbaar zijn op dit moment.

Kortom, een geslaagde avond. Bent u benieuwd naar wat er verteld is? U kunt de bijeenkomst hieronder terugkijken: