Ga naar de inhoud

Maai Mei Niet voor meer bloemen en bijen!

Wist je dat je door niets te doen een grote bijdrage kunt leveren aan onze natuur? Door een maand lang minder gras te maaien, stimuleer je op een eenvoudige manier de biodiversiteit. Dat is het idee achter Maai Mei Niet. De gemeente Brummen doet mee en maait deze maand in totaal meer dan 10.000 vierkante meter minder.

Door het gras niet te maaien, komen er meer veldbloemen tot bloei. Dit betekent meer nectar voor allerlei soorten insecten, zoals bijen, kevers, vlinders en hommels. Zo ontstaat er meer evenwicht in de natuur en krijgen plagen en ziekten minder kans. Als er genoeg natuurlijke vijanden zijn, neemt bijvoorbeeld het aantal eikenprocessierupsen af en daarmee ook de overlast.   

Niet maaien voor meer biodiversiteit

We maaien in de maand mei 10.500 m2 niet voor meer biodiversiteit. Hieronder staat een overzicht van de locaties. Dit zijn grote velden, die niet zijn aangemerkt als speelplaats of trapveld. Alle andere gazons en veldjes in de wijken maaien we net zoals anders. Ook de randen van de ‘maai mei niet’-velden maaien we wel. Zo voorkomen we te lang gras langs de trottoirs en de plantvakken. 

We maaien in de maand mei de volgende velden niet:

Hall 

Hallseweg/Ds kamp (350 m2)

Brummen 

Visserstraat (2500 m2)
Meentgatstaat (1650 m2)
Baron van Sytzamastraat (1300 m2)

Eerbeek

Coldenhovenseweg (550 m2)
Smeestraat (500m2)
Zonnebloemstraat (1350 m2)

Leuvenheim

achter de Rietgors (1300 m2)
(trapveld wordt wel gemaaid)