Ga naar de inhoud

Recreatie en toerisme

Dagdromen bij statige landhuizen, slenteren over verlaten wandelpaden, met de fiets erop uit in een voortdurend wisselend landschap, of een spectaculaire rit in de oude stoomtrein… de gemeente Brummen biedt ongekende mogelijkheden om buitengewoon te genieten.

In onze gemeente vindt u ook prachtige kastelen en landhuizen. Zoals het schitterende, eeuwenoude kasteel Engelenburg, Huize Voorstonden en Het Huis te Eerbeek. Daarnaast telt de gemeente verschillende monumentale villa’s, met name uit de 19e eeuw. Ook de 14e eeuwse kerk in het dorp Hall is zeker een bezoekje waard.

Monitor bezoekersdrukte

Veel Nederlanders besteden deze zomerperiode hun vrije tijd in eigen land. Daarom is de kans groot dat het op verschillende plekken in de regio druk gaat worden. Via deze link ziet u bij meer dan 250 locaties in heel Gelderland of het er druk=rood, gemiddeld=oranje of rustig=groen is. Iedere dag geven de lokale experts ter plaatse in de ochtend, middag en avond de status door. Zo weet u dus of u veilig kunt recreëren op de plek waar u naartoe wilt of dat u beter ergens anders naartoe kunt gaan. Het mooie is dat de kaart ook gelijk leuke alternatieven geeft wanneer een locatie te druk is. Zo komt u dus misschien wel op plekken waar u eerste instantie niet aan had gedacht! Controleer dus deze monitor (druktemeter) voordat u op pad gaat.

Wilt u onze gemeente bezoeken?