Ga naar de inhoud

Vera van der Pluijm (niet beschikbaar van 19 mei t/m 31 juli 2024)

‘Ja, ik wil’ 

Drie woordjes. Simpel, kort en krachtig. Los van elkaar gebruik je ze waarschijnlijk dagelijks in allerlei situaties. Maar in combinatie krijgen ze ineens een hele andere betekenis. Met deze drie woorden doen jullie, het aanstaande bruidspaar, elkaar straks namelijk een belofte. Door ‘ja ik wil’ te zeggen, beloven jullie elkaar trouw en verklaren jullie, in het bijzijn van jullie dierbaren, voor altijd van elkaar te houden en altijd voor elkaar te kiezen. In voor én tegenspoed.

En wat vind ik het een eer als ik daar onderdeel van uit mag maken. Als ik straks samen met jullie de liefde mag vieren. Dat ik, door jullie trouwambtenaar te zijn, een kijkje mag nemen in jullie levens. Dat ik met jullie mag lachen, stil mag staan en dat ik samen met jullie herinneringen mag ophalen. 

Want hoewel een huwelijksceremonie natuurlijk een aantal formele delen bevat, vind ik het juist het allerleukste als we dat samen ‘aankleden’ met jullie wensen, verhalen en anekdotes. Zo maken we de ceremonie uniek én persoonlijk en is het niet mijn, maar jullie verhaal, waar jullie bij zullen (glim)lachen, wellicht een traantje bij weg pinken en waar jullie hopelijk voor altijd met een warm gevoel aan terug zullen denken. 

Benieuwd hoe ik dat aanpak? Dat vertel ik graag onder het genot van een drankje tijdens onze kennismaking. Hopelijk tot dan!