Ga naar de inhoud

Trouwzaal gemeentehuis

De witte villa werd in 1890 gebouwd door de toenmalige kasteelheer van De Engelenburg en heette in de volksmond 't Rooie Huus, vanwege de roze verf. Met de komst van nieuwe eigenaren veranderde de villa in de 20e eeuw verschillende keren van naam. Sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog doet het door prachtige hoge bomen omgeven gebouw dienst als gemeentehuis. In de loop der jaren is het gemeentehuis een aantal keren verbouwd.

Vernieuwd gemeentehuis

Het gemeentehuis in Brummen biedt twee mogelijkheden waar u kunt trouwen. Namelijk in de trouwzaal in de witte villa uit 1890. Deze zaal biedt ruimte aan 25 personen. Ook kunt u trouwen in het moderne, transparante deel van het gemeentehuis, die de witte villa in een u-vorm omarmd. Hierin ligt een stijlvolle, modern ingerichte trouwzaal die ruimte biedt aan zo'n 60 mensen.   

Let op:

Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van COVID-19 kunnen er in de trouwzaal in de witte villa momenteel maximaal 10 personen aanwezig zijn (inclusief bruidspaar en getuigen). Van maandag t/m vrijdagochtend is alleen deze zaal beschikbaar voor huwelijksvoltrekkingen. 
In de trouwzaal in het nieuwe deel van het gemeentehuis kunnen momenteel maximaal 30 personen aanwezig zijn, inclusief bruidspaar en getuigen. Afhankelijk van de samenstelling van de gastenlijst (welke gasten behoren tot één huisgezin), kan dat maximale aantal lager uitkomen. Het definitieve aantal gasten dat aanwezig kan zijn, wordt vooraf aan de hand van de gastenlijst bepaald in overleg met de bode. Deze zaal is beschikbaar voor huwelijksvoltrekkingen op vrijdagmiddag en in het weekend. 

Buiten is het niet toegestaan om bij elkaar te zijn in groepen van meer dan 2 personen, uitgezonderd personen die samen op 1 woonadres wonen  De uitzondering van 30 personen geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking zelf en niet voor een (spontane) samenkomst na afloop.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het gemeentehuis in Brummen en de mogelijkheden voor uw huwelijk? Neem gerust contact met ons op. 

Gemeentehuis Brummen
Engelenburgerlaan 31
6971 BV Brummen
Telefoon: 0575-568 233