Ga naar de inhoud

Investeringssubsidie Duurzame Energie

De ISDE is een landelijke subsidie voor isolatiemaatregelen. Je krijgt deze subsidie als je 1 of 2 isolatiemaatregelen neemt. Heb je plannen om je huis te isoleren? Met de ISDE-subsidie kan je een aardig deel van de kosten terugkrijgen. De isolatiesubsidie is een vast bedrag per vierkante meter. Je hebt extra voordeel als je 2 of meer maatregelen laat uitvoeren: dan is het bedrag per vierkante meter 2 keer zo hoog.

Subsidie voor 2 maatregelen

Voor de hoge subsidie moet je binnen twee jaar 2 of meer maatregelen nemen. Je mag de volgende maatregelen combineren:

  • Je neemt 2 (of meer) isolatiemaatregelen. Je laat bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en HR++ glas plaatsen.
  • Of je combineert 1 isolatiemaatregel met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Je laat bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren én neemt een hybride warmtepomp.
    De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter.

Lager bedrag voor 1 isolatiemaatregel

Je kan vanaf 2 april 2022 ook subsidie krijgen voor 1 isolatiemaatregel. Het bedrag per vierkante meter is de helft van dat voor 2 maatregelen. Een voorbeeld: als je 2 maatregelen neemt, is het bedrag voor dakisolatie 30 euro per vierkante meter. Laat je alleen het dak isoleren, dan is het bedrag 15 euro per vierkante meter. Het is dus de moeite waard om te kijken of je binnen 2 jaar nog een maatregel kunt nemen. Om subsidie te krijgen voor 1 maatregel moet de isolatiemaatregel op of na 2 april zijn aangebracht.

Kijk voor meer informatie over ISDE op de website van RVO.